NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cum rămâne cu promisiunea ApaVital din 2015? Unde sunt cititorii și facturile individuale?

Câți dintre dumneavoastră vă mai amintiți de promisiunea făcută de ApaVital, în 2015, cu patru zile înainte de redelegarea serviciului de apă-canal? Atunci, pe 26 iunie, TV Bit anunța că a rezolvat problema apei la Pașcani și a convins operatorul să citească apometrele din apartamentele pășcănenilor, contra sumei de 1,5 lei.

 

„Veşti bune pentru pascanenii de la bloc. De la începutul săptămânii viitoare operatorul regional Apa Vital Iaşi îşi asumă responsabilitatea citirii apometrelor chiar în apartamentele locatarilor şi a împărţirii consumurilor la apă. Decizia a fost luată astăzi de conducerea societăţii şi ar urma să fie aplicată de la începutul săptămânii viitoare. În schimb păşcănenii vor trebui să achite câte 1,5 lei pe apartament/lunar în schimbul acestui serviciu suplimentar. Citirile şi împărţirile consumurilor de apă vor fi făcute chiar de salariaţii Apa Vital, fiind rezolvată, astfel, principala problemă reclamată de păşcăneni”, a fost anunțul făcut de Cătălin Cojocaru, patronul Bit TV.

Jurnalistul se lăuda că a făcut o solicitare publică către cei de la ApaVital, în care le indica această soluție, amintind un comunicat de presă transmis doar redacției sale.

“Astfel, personalul APA VITAL împreună cu reprezentantul de scară vă stabili consumul individual al apartamentului în baza repartitoarelor şi va efectua calculul pentru repartizarea diferenţelor faţă de apometrul de branşament. Diferenţele se vor repartiza egal fiecărui apartament din bloc sau scară. Va rezulta o listă de plată pentru apă şi canalizare, semnată de reprezentantul de scară, de unde fiecare proprietar va şti cât are de plată. Suma rezultată astfel va putea fi achitată individual la casieria APAVITAL. Costul serviciului de repartizare a consumului va fi de 1,51 lei/apartament. Totodată APAVITAL va pune la dispoziţia reprezentanţilor de scara toate evidenţele privind plăţile efectuate de proprietarii de apartamente…” se arăta într-un comunicat de presă transmis televiziunii BIT TV.

Din păcate pentru pășcăneni, nici această promisiune nu a fost onorată de către operatorul ApaVital, iar Cătălin Cojocaru și Bit TV nu și-au retras articolul, nici nu și-au cerut scuze cetățenilor pentru dezinformare.

 

Acum, în plină discuție pe tema organizării unui referendum, același jurnalist propune alte soluții pentru rezolvarea divergenților, semn că intenția sa, ca și cea din 2015, poate fi privită ca o încercare de a deturna subiectul public.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Asociaţia Salut Prieteni caută voluntari!

Ema Roman

Mii de ieşeni au obţinut atestat de producător, anul trecut

Redacția

O zi, o destinație! Vizitează cinci castele faimoase din România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site