RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum organizează India alegeri parlamentare cu aproape 1 miliard de alegători și peste 1 milion de secții de votare/ Cât vor dura alegerile/ Premierul Narendra Modi este mare favorit pentru al treilea mandat consecutiv, un record

Cel mai mare și cel mai lung exercițiu democratic din lume a fost lansat sâmbătă, comisarii electorali din India anunțând date de votare eșalonate pe parcursul a șapte săptămâni, de la jumătatea lunii aprilie, pentru ca 968 de milioane de alegători înregistrați să meargă la urne, relatează The Times.

Narendra Modi, liderul partidului naționalist hindus Bharatiya Janata Party (BJP), aflat la putere, este favorit cert la câștigarea unui al treilea mandat de cinci ani ca prim-ministru.

„Festivalul democrației” se va desfășura în întreaga țară, în diferite state, în perioada 19 aprilie – 1 iunie, în peste un milion de secții de votare, în care vor lucra 15 milioane de ofițeri de votare și de securitate, a declarat Rajiv Kumar, comisarul șef al alegerilor. „Vom duce democrația în fiecare colț al țării [pentru] o experiență copleșitoare pentru alegătorii noștri”, a spus el.

Votul va fi eșalonat pentru a permite guvernului să desfășoare zeci de mii de soldați pentru a menține ordinea și pentru a transporta mașinile de vot electronice și funcționarii electorali în toată India pentru fiecare dintre cele șapte etape de vot de o zi. Vor fi peste 26 de milioane de noi alegători,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un poliţist de la Brigada de Operaţiuni Speciale s-a împuşcat în barbă cu arma din dotare

Redacția

Champions League: Prima echipă calificată din Grupa „Morții” – Rezultatele serii

Redacția

Scandal la granița României! Cât se așteaptă pentru tranzitare

Redacția
Încarcă...