NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum arată cele mai înfricoşătoare poduri din lume

De la un pod de frânghie dintr-un sat irlandez, la construcţii de ultimă generaţie din Franţa sau China, structurile de pe această listă atrag nenumăraţi vizitatori în fiecare an.

 

1. Langkawi Sky Bridge, Malaezia

 Acest pod pietonal, care înconjoară muntele Gunung Mat Chinchang, are 125 de metri lungime şi oferă o panoramă de 360 de grade a insulelor Langawi. Sky Bridge, la care nu se poate ajunge decât cu telecabina, se află la o altitudine de 600 de metri şi are o lăţime de doar 2 metri. Este un pod relativ nou, care a fost deschis pentru public în anul 2005.

 

2. Puente de Ojuela, Mexic

 Podul suspendat din localitatea mexicană este singura structură încă funcţională din Ojuela. Aşezarea a devenit un oraş-fantomă la începutul secolului trecut după epuizarea resurselor de minereu şi închiderea minelor. Construcţia originală a fost proiectată de fraţii Roebling, care au conceput şi podul Brooklin. Punete de Ojuela, care are o lungime de 300 de metri, a fost restaurat şi deschis pentru public, în special ca o atracţie turistică, în anul 1991.

 

3. Sidu River Bridge, China

 Construcţia, care străbate munţii din bazinul Sichuan peste valea râului Sidu, deţine recordul pentru podul aflat la cea mai mare înălţime. Sidu River Bridge are o lungime de 1.2 kilometri şi este suspendat la 496 de metri deasupra prăpastiei. A fost deschis traficului în 2009, când a devenit cea mai înaltă structură de acest gen din lume, depăşind Royal Gorge Bridge şi Beipanjiang River Bridge.

Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

ORA DE VARĂ 2016. Când ne dăm ceasurile înainte. Cum a apărut această practică

Redacția

VAND MITSUBISHI OULANDER AN FABRICATIE 2011

Redacția

Scene incredibile în curtea unei şcoli din Bucureşti: cum a agresat un paznic o elevă de 14 ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site