NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cum acţionează mai nou hoţii, fără să fie nevoie să spargă uşa de la casă

Pe lângă hoţii care intră în case prin efracţie, mai nou infractorii au metode care nu presupun niciun fel de spargere. Potrivit poliţiştilor de la Compartimentul de Prevenire al Criminalităţii, hoţii mizează mai mult pe puterea de convingere.

Hoţii se îmbracă bine, vorbesc frumos şi nu dau de bănuit victimelor. De cele mai multe ori lucrează în cuplu, un bărbat şi o femeie. Se împrietenesc cu victimele, pătrund în locuinţă şi, sub pretextul că o cunoştinţă de-a lor a fost implicată într-un accident rutier şi au nevoie de o sumă de bani în lei pentru a achita contravaloarea serviciilor medicale, solicită victimelor bani cu împrumut, pentru câteva ore. În schimb, lasă gaj o geantă încuiată cu un lacăt, în care simulează că se află în valută. În geantă se află, de fapt, ziare, pachete de ţigări sau săpun.

  

Astfel de hoţi sunt foarte greu de prins, iar victimele rămân cu paguba. Metoda curierului O altă metodă care a luat amploare în ultima vreme este aceea prin care hoţii intră în casele victimelor, sub pretextul că sunt de la o firmă de curierat şi le livrează colete de la rude. Aşa îi păcălesc pe păgubiţi să le dea o sumă de bani, despre care spun că reprezintă taxa pentru colet. După ce încasează banii, hoţii pretextează că trebuie să meargă până la maşină după colet, dar nu se mai întorc. Poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu dea niciun ban şi să ceară să vadă legitimaţia sau coletul. Promoţia a devenit metodă de furt Un alt truc al hoţilor sunt promoţiile. Hoţii lucrează tot în echipă de două persoane. După ce îi lăsaţi să intre în casă unul dintre ei vă prezintă tot felul de nimicuri şi spune că face o campanile de promovare.

Advertisements

Atrage victima într-o cameră şi închide repede uşa. Lasă câteva lucruri care nu valoarează nici 50 de lei, în timp ce complicele umblă prin casă şi fură tot ce îi pică la mână. Până când victima îşi dă seama că a fost păcălită, hoţii sunt deja departe. În alte cazuri, infractorii intră în case sub pretextul că verifică reţele de televiziune, centralele de apartament sau instalaţiile de curent sau gaz. După ce distrag atenţia victimelor, fură din locuinţă diverse sume de bani. Oamenii legii le recomandă în special vârstnicilor să fie mai precauţi şi să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate de către acestea. Există şi hoţi care intră prin efracţie în casă. Poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu anunţe când pleacă în vacanţă şi să fie atenţi la pozele pe care le postează pe reţelele de socializare. Acestea sunt practic invitaţii de furt.

Advertisements

sursa www.adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alcoolemie de 0,40 mg/l! Un bărbat din Valea Seacă prins beat la volan

Ema Roman

Tragedia de la Metro: A schimbat şoferiţa banda sau motociclistul a “forţat” o depăşire prin dreapta?

Redacția

Pășcăneni, protejați-vă locuințele! Apartamente sparte în decursul a două zile

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site