RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Cum a fost recompensată halterofila din Turkmenistan care a adus prima medalie olimpică din istoria țării

Halterofila Polina Gurieva, care a adus prima medalie olimpică din istoria Turkmenistanului, argint la Tokyo la categoria 59 kg, a primit un apartament, o maşină şi 50.000 de dolari pentru a răsplăti performanţele sale, într-o ceremonie organizată sâmbătă la Aşgabat, transmite AFP.

Gurieva, 21 de ani, este primul sportiv din ţara sa care obţine o medalie olimpică. Trăgătorul turkmen Marat Niazov a luat argintul la Jocurile de la Roma în 1960, concurând însă pentru Uniunea Sovietică.

Ceremonia în cinstea Polinei Gurieva a fost condusă de antrenorul onorific al Turkmenistanului, Serdar Berdîmuhamedov, fiul preşedintelui ţării, Gurbangulî Berdîmuhamedov, potrivit Agerpres.

Citiți și:
Guvernul dublează premiile sportivilor români clasați pe primele 6 locuri la JO 2020. Medalia de aur, recompensată cu 140.000 de euro

  

Gurieva, care este de etnie rusă, a primit trei cutii de lemn lăcuit. Una conţinea cheile unui apartament de trei camere din capitală, a doua, cheile unui automobil Lexus, iar în a treia erau 50.000 de dolari.

Turkmenistanul, ţară cu 6 milioane de locuitori, cu uriaşe rezerve de gaze, şi-a câştigat independenţa în 1991, după destrămarea URSS. Ţara este adesea denunţată de organizaţiile pentru încălcarea drepturilor omului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Meciul CSM Pașcani – Ceahlăul Piatra-Neamț amânat din cauza unui jucător pășcănean confirmat cu coronavirus

Marius Parteni

Campioni la Qwan Ki Do. Clubul Sportiv Long – Ho Paşcani s-a întors acasă cu 18 medalii

Teona Gherasim

CSM Kosarom se deplasează mâine la Piatra Neamț

Răzvan Grecu
Încarcă...