NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Coșmar pentru salariații CF Pașcani. În cea de-a 9-a zi de întârziere a plății salariilor, conducerea spitalului a fost surprinsă de angajați petrecând

Motiv de revoltă astăzi în rândul angajaților Spitalului CF Pașcani, care sunt nevoiți să suporte „insulta” continuă a conducerii în privința neplății salariilor.

 

  

Chermeza organizată astăzi de conducere, cu ocazia sărbătoririi unor angajați ce poartă numele sfinților împărați Constantin și Elena, a reprezentat pentru unele cadre medicale picătura care a umplut paharul.

Situația spitalului este de o bună bucată de timp într-un adevărat vid administrativ și legislativ, în urma contestării de către Uniunea Sindicatelor Spitalelor CF, pe mai multe căi legislative, a Ordonanței de Urgență nr. 8, cu privire la trecerea spitalelor CF din subordinea Ministerului Transportului în cea a Ministerului Sănătății.

Cu toate acestea, personalul medical pășcănean de la Spitalul CF Pașcani își face în continuare datoria cu seriozitate, însă multe cadre medicale se plâng că nu le sunt respectate drepturile contractuale datorită incompetenței conducerii unității, singura responsabilă în acest moment de situația creată.

În privința ordonanței nr. 8, privind reorganizarea rețelei sanitare proprii a Ministerului Transportului, oamenii par totuși convinși că aceasta nu va ajunge până la urmă la nici un rezultat, datorită faptului arhicunoscut deja că acest act legislativ încalcă nu mai puțin de 5 articole din Constituția României, și 9 decizii ale Curții Constituționale.

Salariații Spitalului CF Pașcani nu au avut nici un motiv să petreacă astăzi. S-au întârziat salariile cu 9 zile, fără niște explicații pertinente, plauzibile din partea conducerii unității. M-a deranjat faptul că nu ai soluții pentru acordarea salariilor oamenilor, însă, conducerea își permite să petreacă. Nu putem fi ipocriți, toată lumea face acest lucru într-o zi de sărbătoare, însă mi s-ar fi părut un gest de bun simț ca personalul TESA să evite să facă acest lucru, știind că este greșeala lor că oamenii nu și-au primit salariile la timp.”, a declarat Doina Cucoș, lidera de sindicat a Spitalului CF Pașcani.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

INSP – semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19

Redacția

Medicamente și măști chirurgicale donate Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

COVID: Misterul retestărilor pozitive la Iași. 25% dintre bolnavi se negativează greu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site