RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coronavirus în Italia: un fotbalist depistat pozitiv povestește prin ce a trecut

Pe 6 martie, viața lui Alessandro Favalli s-a schimbat complet. Fotbalistul care evoluează în Serie C, pentru Reggio Audace, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Fundașul a povestit pentru BBC prin ce a trecut de atunci.

“De pe 2 martie am început să mă simt rău. Aveam febră, dureri de capi și ochii îmi ardeau. Noaptea avusesem frisoane. Am intrat în alertă pentru că avusesem deja gripă, în ianuarie. Mi-am sunat familia și toată lumea prezenta aceleași simptome. Luasem cina împreună cu câteva zile înainte. Am știut de atunci că aveam cu toții coronavirus”, și-a început Alessandro Favalli povestea.

Fotbalistul a intrat imediat în izolare în propria locuinţă

Alessandro Favalli locuia doar cu soția sa și s-a închis imediat într-una dintre camere. Din fericire pentru el, simptomele n-au fost atât de grave precum în alte cazuri din Italia. 

“N-am avut niciodată temperatura mai mare de 37,8 grade Celsius, iar după patru zile am început deja să mă simt mai bine. M-a durut capul, dar nici asta n-a ținut foarte mult. Soția mea, Miriam, nu a prezentat simptone, așa că m-am izolat pentru a nu o pune în pericol. Mi s-a făcut testul și a ieșit pozitiv. Îl voi repeta peste câteva zile, iar dacă va fi negativ va mai trebui să-l fac încă o dată pentru a confirma rezultatul.”, a spus jucătorul pentru BBC. 

  

Alessandro Favalli: “Am fost uimit că fotbalul din Italia nu s-a oprit mai repede”

Italia este cea mai afectată țară europeană de coronavirus, cu 41 de mii de cazuri confirmate și 3.405 de morți. Fotbalul din Italia s-a jucat mai întâi fără spectatori și a fost suspendat abia pe data de 10 martie, mult prea târziu, în opinia lui Alessandro Favalli. 

“M-a uimit faptul că echipele au vrut să joace în continuare. Chiar și decizia de a închide porțile a fost una greșită. Un fotbalist are propria viață, se poate infecta și apoi să ducă virusul pe teren. Sunt convins că problema a fost tratată superficial. Dacă un jucător din Serie A s-ar fi îmbolnăvit mai devreme, sunt sigur că fotbalul s-ar fi oprit imediat. Cel mai important este să luptăm împreună împotriva virusului, să fim responsabili și să stăm acasă”, a mai spus Alessandro Favalli. 

OBSERVATOR


Related posts

Critici dure din tabăra PNL la adresa lui Clotilde Armand: „Să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiţii, dezvoltare, proiecte. Administraţie, nu circ”

Redacția

Zelenski: Când Ucraina va câştiga acest război, va salva şi alte naţiuni de ceea ce trăim noi – Ucraina, Georgia şi Moldova. Victoria noastră va readuce normalitatea pentru toată lumea

Redacția

Partidul lui Ilan Şor pregăteşte noi proteste duminică la Chişinău. Poliţia are informaţii că se pregătesc provocări / Mesajul Maiei Sandu

Redacția
Încarcă...