NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Copiii noștri unde se joacă? 100 de familii cer reamenajarea parcului din zona blocului C5. Viceprimarul le promite doar un loc de odihnă

Unde se joacă copiii noștri? Aceasta este întrebarea adresată astăzi șefilor Primăriei de un număr de 100 de familii ai căror copii întrecut se bucurau de locul de joacă amenajat pe strada Mihail Kogălniceanu.

 

 

  

La audiențele ținute la Primăria Pașcani de către viceprimarul Vasile Axinte, s-a prezentat astăzi un reprezentant al Asociației de Locatari de la Blocul C5 de pe strada Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre Vasile Fuior, pensionar, ce locuiește acolo încă de la construcția blocului. Acesta a venit cu o listă semnată de peste 40 de persoane din scara respectivă prin care oamenii cer reamenajarea unui spațiu de joacă acolo, după ce Primăria Pașcani a desființat locul respectiv în luna noiembrie a anului trecut.

”Cum a fost parc atâția ani, vrem să fie în continuare. Cei de la Primărie știu foarte bine ce au de făcut, noi vrem un parc de joacă unde copiii să se joace. Deocamdată am adus 40 de semnături, dar urmează să vină și celelalte scări cu astfel de tabele. Acolo a fost parc de joacă încă de la construcția blocului, în urmă cu 40 ani”, a declarat Vasile Fuior, locatar al blocului C5.

Viceprimarul Vasile Axinte i-a transmis bătrânului că dacă face spațiu de joacă acolo, vecinii de la blocul C4, în special cei de la parter, vor veni în audințe să ceară din nou desființarea. El i-a propus să fie construit un loc de odihnă, mai exact să fie montate câteva bănci și să fie plantată iarbă.

În replică, bărbatul i-a transmis vieceprimarului că cei care se plâng de existența unui parc acolo sunt doar 14 persoane, iar cei care doresc ca spațiul de joacă să fie reconstruit sunt peste 100.

La final, viceprimarul a declarat că va face un loc de relaxare, unde vor fi montate bănci și nu scrâncioabe pentru copii, pentru a împăca pe toată lumea.

Menționă că în ziua desființării parcului câțiva oameni din același bloc s-au plâns la ușa viceprimarului de acest lucru, însă au rămas doar cu promisiunea.

Explicația municipalității pentru desființarea parcului este aceea că a fost construit fără să dețină autorizație de construcție, iar pentru teren nu exista carte funciară. Există în schimb o hotărâre de Consiliu Local care aprobă construirea parcului. Accesoriile din parcul de pe strada Mihail Kogălniceanu au fost mutate în altul, situat în apropierea pieței agroalimentare din zona deal.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

ApaVital susține că a început demersurile pentru plata redevenței la nivelul stabilit de judecători

Răzvan Grecu

Contracte de închiriere pentru chioșcuri, garaje și alte construcții de pe domeniul public

Marius Parteni

Nervi întinși la maxim! Șoferii care nu cunosc municipiul blocați printre blocuri!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site