RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Copiii bolnavi de cancer nu vor avea nici anul acesta centru de ingrijiri paliative

Centrul de ingrijiri paliative care trebuie amenajat in spatiul unde a functionat sera Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi ar putea fi deschis abia anul viitor.

Conducerea unitatii medicale nu crede ca reparatiile capitale, de amenajare, modernizare si dotare cu aparatura medicala vor fi finalizate pe parcursul acestui an. Centrul ar urma sa aiba patru saloane, in care va fi cazat cate un copil aflat in faza terminala, impreuna cu apartinatorul, si cabinete medicale. Medicii din Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, impreuna cu colegii din Clinica de Oncologie pediatrica, urmeaza sa intocmeasca un necesar de aparatura medicala penrtu dotarea centrului. “Noi am fost contactati de o organizatie nonguvernamentala, care a dorit sa investeasca la Oncologie. Le-am propus sa ne ajute cu centrul de ingrijiri paliative si au acceptat. Organizatia cumpara toate materialele de constructie, in valoarea de 300.000 de lei. Toate lucrarile de reparatii vor fi executate cu muncitorii din spital pentru ca reusim astfel sa economisim niste bani. Reteaua de oxigen exista, trebuie doar sa o reabilitam. Speram sa terminam anul acesta, dar nu putem promite. Apartinatorii care vor sta cu copiii pe perioada spitalizarii in centru nu vor plati cazarea. Avem foarte multe solicitari din partea parintilor pentru ingrijiri paliative”, a spus medicul Radu Terinte, manager la Spitalul Sf. Maria din Iasi. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

Bărbat anchetat după ce s-a vaccinat a treia oară la un centru din Dorohoi. El ar fi vrut să mai facă doze, pentru că vedea mai bine

Redacția

Cinci alimente cu efect inflamator pe care să le eviți dacă ai artrită sau risc de artrită

Redacția

Târgu Frumos: A fost ocupat postul de medic îngrijiri paliative la Spitalul „Sf. Ioan”

Oana Cordoneanu
Încarcă...