NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Părinţii ar putea primi mai multe zile libere pentru îngrijirea copiilor bolnavi

Stresați la muncă și acasă, mai ales când copiii se îmbolnăvesc, părinții ar putea primi o mână de ajutor. Câțiva parlamentari propun ca mamele și tații să primească mai multe zile libere atunci când cei mici au probleme de sănătate sau au nevoie de un control medical. Așa ar scăpa, susțin inițiatorii, de stresul suplimentar și nu ar mai sta la bunăvoința angajatorului.

Ziua în care cel mic face febră sau are nevoie să ajungă urgent la medic este una cu emoții duble pentru părinți. Se gândesc cu îngrijorare la cel mic și caută rapid soluții care să le permită o zi liberă de la serviciu. Variantele sunt limitate.

Ca să nu mai fie nevoiți să facă eforturi uriașe pentru a putea merge la medic, atunci când li se îmbolnăvesc copiii, părinții ar putea avea de anul acesta mai multe zile libere.

Câțiva parlamentari au propus o modificare legislativă care să vină în sprijinul familiilor și care să încurajeze natalitatea.

Dacă legea va fi modificată, fiecare părinte va avea dreptul să își ia 5 zile libere pe an pentru îngrijirile medicale și analizele de rutină ale copiilor. Iar schimbările vizează și includerea părinților adoptivi care, au copii de până în 18 ani, ca bebeficiari ai acestei măsuri.

Și asociațiile de părinți din școli susțin modificarea și vorbesc despre importanţa adoptării ei. Mai ales că legislația actuală permite doar o zi liberă pe an.

Pachetul legislativ, propus de parlamentarii UDMR, include și alte măsuri pentru sprijinirea familiilor. Inclusiv bani pentru taberele școlare și pentru cumpărarea unor mașini mai spațioase pentru familiile numeroase.

sursa www.stiri.tvr.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Copil de trei ani, la Urgențe după ce s-a ars cu ulei încins

Ema Roman

Lipici în talpă: tratament mai puțin obișnuit primit de un tânăr după un accident la scăldat

Alexandra Enea

Senatorul Sorin Lazăr îngrijorat de exodul medicilor și asistenților medicali

Redacția
Încarcă...