RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Copacii bătrani de pe drumurile județene vor fi tăiați


Zeci de arbori batrani vor fi culcati la pamant.
Este vorba de copacii de pe marginea unor  drumuri judetene, care vor fi taiati in perioadaurmatoare. Acestia vor fi inlocuiti cu pomi fructiferi, in special  nuci.

 

O firma care va fi stabilita in urma unei licitatii  organizata de Directia de Administrare a Drumurilor  judetene va actiona pe 15 sosele, printre care  Belcesti – Ceplenita, Belcesti – Coarnele  Caprei, Blagesti – Coasta Magurii, Targu Frumos –  Cucuteni, Trifesti – Vladomira, Mosna –  Grozesti,  Lungani – Sinesti sau Miroslava –  Voinesti.

  

Proiectul de hotarare care face referire la  taierea arborilor batrani a fost aprobat in plenul  Consiliului Judetean din aceasta luna.

“Noi am propus mai multe aliniamente,  specialistii de la Silvic fac evaluari, si ei ne  spun cati trebuie dati jos efectiv, pentru ca sunt specialistii si ei ne pot comunica care  prezinta pericol sau care au ajuns la  maturitate si trebuiesc doborati. Prin caietul de sarcini noi aceastadoborare o vom face printr-o achizitie  publica, iar una dintre conditii este sa  replanteze si le vom cere sa puna arbori  fructiferi, in special nuci”, a spus Daniel Minciuna – Bejan,  directorul DJADP.

sursa www.telem.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Judetul Iasi risca sa piarda zeci de milioane de lei

Redacția

Alimentarea cu apă, întreruptă la patru blocuri din zona deal, din cauza unei avarii

Oana Cordoneanu

30 iunie: Ședință ordinară de Consiliu Local Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...