NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contre juridice în plenul Consiliului Local pe marginea unui proces cu ApaVital

Tensiuni între consilierii locali și juriștii Primăriei pe tema unui proces dintre ApaVital și municipalitate. Avocații Codrin Toma și Cătălin Conache au intrat în polemică cu funcționarii publici din cadrul departamentului juridic, susținând că aceștia nu au răspuns în termen la solicitările magistraților.

 

Mai exact, consilierii locali Toma și Conache au arătat că juriștii Primăriei trebuiau să răspundă instanței de judecată în termen de 25 de zile de când au fost citați. Din acest motiv, în opinia celor doi, municipalitatea va fi decăzută din dreptul de a depune probe, fapt ce va afecta soarta procesului.

  

În replică jurista Alina Sandu, a explicat că nu are ce probe să ceară în acest dosar, apărarea Primăriei fiind bazată tocmai pe actele depuse la cererea de chemare în judecată. Funcționarul public a susținut că cei de la ApaVital nu au de ce să solicite 47.000 de lei, în două dosare în care practic avocații nu au făcut nimic.

Advertisements

Aleșii locali au atras atenția că actele adresate Consiliului Local nu ajung la timp și că de pe 22 septembrie până acum trebuia ca aceste documente să fie în posesia fiecărui ales local.

Advertisements

 

Menționăm că ApaVital solicită de la municipalitate suma de 47.000 de lei cheltuieli de judecată în două procese pe care Primăria le-a pierdut și 2.000 de lei cheltuieli pentru judecata în curs.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primele fonduri din PNRR ajung la Fălticeni. Pentru ce proiect vor fi folosiți banii

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi ridică din umeri la starea de incompatibilitate a cuscrului său Gică Zanet: „Instituția noastră nu are competențe în evaluarea declarațiilor de avere și de interes”

Răzvan Grecu

Șeful județului vine mâine la Pașcani! Iată subiectele discuțiilor

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site