NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul Şcolar al Elevilor de la „Sadoveanu”, „Unirea” şi „Miron Costin” susţine plata pazei unităților școlare din bugetul local

Reprezentanții elevilor din Paşcani susțin inițiativa consilierilor locali liberali care vor ca paza şcolilor din municipiu să fie suportată de la bugetul local.

 

 

  

 

Prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul Şcolar al elevilor, reprezentat de Iustin Jalaboi, Mădălin Cotic, Nicoleta Selevestru şi Ioan Sofia, declară că încurajează sindicatele reprezentative locale ale profesorilor și asociațiile de părinți ale unităților de învățământ să solicite public respectarea legii, asigurându-se astfel paza în școli din bugetul local.

„Beneficiarii primari ai sistemului de învățământ din Municipiul Pașcani solicită tuturor aleșilor locali să respecte art. 32 alin. (4) din Constituția României, republicată, art. 105 din Legea Educației Naționale și a art. 1 din Legea 29/2010, adoptând prezentul proiect de hotărâre. Totodată, prin această măsură se va diminua și colectarea în mod tendețios a „fondului școlii”, ce periclitează dreptul la o educație gratuită”, menţionează Consiliul Şcolar al Elevilor din Paşcani.

Mai mult, preşedintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Mihail Sadoveanu, a anunţat că îi convoacă pe şefii partidelor politice Paşcani, să participe la o întâlnire în şcoală, unde vor avea ocazia să asculte probemele cu care se confruntă elevii. 

Astăzi lansăm invitaţii pentru grupurile politice din Paşcani, organizaţiile PNL, PSD şi PMP, care au reprezentanţi în Consiliul Local, să discutăm probleme reale ale elevilor, şi faptul că la nivel de ţară, educaţia este subfinanţată, şi ne dorim ca oraşul Paşcani să aibă o finanţare corespunzătoare pentru educaţie, întrucât, dacă nu investim în educaţie nu putem avea tineri pregătiţi, care ulterior să preia ceea ce am creat noi, a declarat Iustin Jalaboi, preşedintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani.

Proiectul care vizează modificări în ceea ce priveşte paza şi protecţia în şcolile din municipiu, se află pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare programată pentru data de vineri, 21 octombrie. Acesta va fi supus dezbaterii şi apoi votului plenului legislativului local. 

Comunicatul aici

Advertisements

Related posts

Terasele se deschid de la 1 iunie. Mesele vor fi la 2 m distanță, maxim 4 persoane la o masă

Redacția

Ședință de Consiliu Local Valea Seacă, 25 aprilie (VIDEO)

Redacția

Demers secret al executivului contra intereselor angajaților din subordinea Primăriei. 500 de salariați riscă să nu-și primească drepturile la timp

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site