NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Consiliul Județean sprijină activitatea SMURD

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) a decis să reia sprijinul pentru Serviciul Mobil de Urgenţă pentru Reanimare şi Descarcerare (SMURD). La solicitarea coordonatorilor SMURD Iaşi, preşedintele Cristian Adomniţei, a decis să aloce fonduri pentru a acoperi cheltuielile legate de cazarea a celor doi piloţi şi doi mecanici de zbor.

 

 Consiliul Judeţean va aloca aproximativ 40.000 de lei, suma reprezentând cazarea acestora pe anul 2011 şi primul trimestru al acestui an. Fondurile au fost transferate de la cheltuielile privind ordinea publică, unde s-au înregistrat economii.

 „Începând de astăzi, Consiliul Judeţean a reluat sprijinul pentru SMURD. Am decis acest lucru întrucât acest Serviciu salvează în fiecare zi vieţi omeneşti şi a dovedit încă de la înfiinţare că este o instituţie-model. Vom continua colaborarea excelentă cu SMURD şi în viitor.

  

 Prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, Consiliul Județean Iași a sprijit în mod direct activitatea SMURD la nivel regional. În ultimii ani au fost achiziționate prin fondurile celor șase județe din Regiunea Nord – Est 97 de autospeciale și ambulanțe, în valoare de peste 78 milioane lei, dintre care 62 sunt deja în folosință. A investi în sistemul de intervenții în situații de urgență înseamnă, pentru orice autoritate publică responsabilă, o obligație. E o investiție în viața și securitatea cetățenilor, cu un efect multiplicator care nu poate fi surprins de niciun calcul economic”, a declarat Cristian Adomniţei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un fotograf din Iaşi ne face cunoştinţă cu nea Toma, bătrânul care vinde flori

Redacția

Direcţia Paşapoarte de la Iaşi, cea mai aglomerată din ţară. Puteți merge în județele învecinate

Redacția

Iașul lucrului de mântuială: amarul spus cu năduf de un antreprenor ieșean

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site