RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Consiliul Judeţean premiază pompierii voluntarii din Lespezi

Printr-o hotărâre adoptată de plen, Consiliul Judeţean Iaşi va premia membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, care au reprezentat cu succes judeţul Iaşi la fazele naţionale ale concursurilor profesionale organizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Astfel, CJ Iaşi a aprobat suma de 6.500 lei din bugetul propriu în vedere premierii celor 13 membri, în cuantum de 500 lei de persoană. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi a fost înfiinţat în anul 2005 şi îşi desfăşoară activitatea în subordinea consiliului local. Încă de la înfiinţare, voluntarii au participat cu succes la acţiunile de intervenţie în situaţiile de urgenţă, cât şi la concursurile profesionale organizate de IGSU.

Începând cu anul 2012, SVSU Lespezi a participat la fazele finale ale concursurilor profesionale, obţinând un titlu de campioană în 2014, două titluri de vicecampioană în 2012 şi 2013 şi un loc 4 în 2015. În 2016, SVSU Lespezi s-a calificat la faza naţională organizată la Brăila, unde a câştigat locul I, cu un timp record de 115,67 secunde, obţinând dreptul de a participa la Olimpiada pompierilor din luna iulie 2017. 

  

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Related posts

Cine sunt tinerii implicați în tragicul accident de la Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Accident rutier grav în județul Iași! Trei persoane au murit după ce un TIR a intrat în plin într-o maşină (Video)

Redacția

Tren izolat, pasageri evacuați în stația Târgu Frumos. Un diplomat a pus pe jar autoritățile

Ema Roman
Încarcă...