RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii județeni au aprobat astăzi 300.000 de lei pentru construirea unui heliport la Spitalul de Urgență din Pașcani

În ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Județean Iași, consilierii județeni au aprobat inițiativa președintelui Cristian Adomniței de a aloca 300.000 de lei pentru amenajarea în apropierea Spitalului de Urgență Pașcani a unui heliport. Obiectivul va fi finanțat în parteneriat cu Primăria municipiului, fiecare dintre instituții alocând câte 300.000 de lei.

„În aceeaşi şedinţă a fost aprobată în unanimitate alocarea sumei de 300.000 de lei în vederea amenajării unui heliport în imediata vecinătate a Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani. Va fi un parteneriat cu Primăria Paşcani care, la rândul său, va aloca 300.000 de lei pentru acest obiectiv. Necesitatea heliportului rezidă din faptul că Spitalul din Paşcani deserveşte circa 130.000 de persoane, dar şi populaţia din localităţile limitrofe Municipiului Paşcani, mă refer la judeţele învecinate”, a declarat Cristian Adomniței.

Pe ordinea de zi s-au aflat 34 de proiecte de hotărâre şi un punct la secţiunea Diverse. Astfel, consilierii judeţeni au mai aprobat încheierea acordurilor de cooperare dintre Judeţul Iaşi şi Provincia chineză Jilin, alocarea unor sume pentru lucrări la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”, precum şi plata contribuţiei financiare anuale a Judeţului Iaşi către Adunarea Regiunilor Europene, Fondul pentru Dezvoltare Regională şi Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iaşi.

  

În cadrul aceleeaşi şedinţe, consilierii judeţeni au avizat favorabil propunerea Preşedintelui Consiliului Judeţean de a aloca câte 15.000 de lei pentru fiecare comună din judeţ în vederea echilibrării bugetelor locale.

„Fiecare dintre unităţile administrativ – teritoriale are nevoie de aceşti bani. Multe dintre comune au avut de suferit în această perioadă, mai ales din cauza ninsorilor depuse. Fiecare comună a primit câte 15.000 de lei. Excepţie sunt comunele Al. I. Cuza, Popricani şi Vlădeni, care au conturile blocate şi care au primit 35.000 de lei, în primul caz, respectiv câte 50.000 de lei, în cazul ultimelor două”, a mai afirmat Cristian Adomniței.

În deschiderea şedinţei de astăzi a participat şi  Nicolae Bacalbașa, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Related posts

Șefii Primăriei Pașcani, despre expertizarea locuințelor și sediilor instituțiilor publice!

Marius Parteni

Nord-estul Italiei, grav afectat de ploile torențiale. Mai mulți morți și dispăruți în urma inundațiilor 

Redacția

În 2009 Dumitru Pantazi era principalul susținător al lui Ion Prisecaru. Din cauza criteriilor de performanță propuse de el, actualul director nu poate fi schimbat! Vezi procesul verbal al ședinței de CL! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...