NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria vrea să reorganizeze locurile de staționare a taximetrelor. Iată răspunsul comic al funcționarului care trebuie să verifice activitatea operatorilor locali!

Comisia Tehnică de Organizare a Circulației Rutiere, de la nivelul Pirmăriei Pașcani a avizat astăzi favorabil un document propunere potrivit căruia urmează să fie amenajate locurile de staționare ale mașinilor de taxi, ce au autorizație eliberată de municipalitate.

Vorbim de un document care urmează să îmbrace forma unui proiect de hotărâre, care ulterior să ajungă pe masa consilierilor locali, nu înainte de a sta în dezbatere publică la nivel local. Documentul propunere a fost adoptat ca urmare a discuțiilor dintre reprezentanții firmelor de taxi și cei ai Pirmăriei.

Vasile Avasiloaei, șeful Poliției Locale Pașcani, a susținut în cadrul ședinței de astăzi că a avut loc o deplasare în teren pentru a fi stabilite locurile de taxi, doar pentru firmele care dețin autorizație eliberată de Primăriei Pașcani.

Eugen Turcu, funcționar în cadrul Compartimentului de Monitorizare a Serviciului de Transporturi, a susținut și el că locurile propuse vor statisface solicitările operatorilor locali de taxi. Propunerile pentru locurile de staționare ale mașinilor de taxi sunt:    

Advertisements
  
 • Strada Eugen Stamate, în fața sediului Raiffeisen – 10 locuri
 • Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, Spital – 6 locuri
 • Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, Casa de Cultură – 10 locuri
 • Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Oficiului Poștal din zona deal – 6 locuri
 • Strada Ceferiștilor, Market Viosand – 11 locuri
 • Strada Grădiniței, în zona Jysk – 3 locuri
 • Strada Grădiniței, în parcarea Penny – deal 5 locuri
 • Strada Gării , piața Gării – 15 locuri
 • Strada Gării, pasarela VFU – 3 locuri
 • Strada Gării, parcarea parcarea magazin Penny Vale – 4 locuri
 • Strada Moldovei, parcarea Kaufland – 6 locuri
 • Strada Moldovei, noul centru comercial, fostul Retrom SA – 10 locuri

În contextul analizei conținutului acestui document propunere viceprimarul Cristian Rățoi, președintele comisiei de organizare a circulației rutiere, a solicitat funcționarului Eugen Turcu să întreprindă verificări astfel încât operatorii locali de taxi să asigure servicii non-stop și în bune condiții. El a mai propus organizarea unor acțiuni pe timp de noapte pentru a se vedea câte mașini de taxi sunt la stradă și care este timpul de reacție acestora la comenzile clienților.

Advertisements

Pus în fața acestei propuneri funcționarul Eugen Turcu, a dat un răspuns comic. El a susținut că o persoană care vine cu trenul de la București spre Pașcani, dacă apelează dispeceratul unei firmei de taxi din stația din Roman, cu siguranță când ajunge în Pașcani, va găsi o mașină de taxi.

La momentul de față documentul propunere pare un câștig pentru societățile de taxi din municipiu, mai ales că au crescut numărul de locuri de staționare în zonele importante din municipiu. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cetățenii pot afla de pe Facebook unde lucrează muncitorii de la Eco Salubritate

Ema Roman

Ultima noapte grea a drumarilor? Se anunţă vreme caldă săptămâna aceasta

Redacția

Transportatorii și taximetriștii trebuie să cumpere mașini electrice

Redacția
Încarcă...