RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Care este traseul viitoarei Autostrăzi a Nordului. Proiectul a fost votat

Autostrada Nordului este cel mai nou proiect de infrastructură pe care parlamentarii din Camera Deputaților l-au votat. Investiţia va viza executarea rutei Autostrăzii Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. Aceste tronsoane vor intra în componența a ceea ce poartă numele de Autostrada Nordului.

În luna septembrie, la Baia Mare, premierul Ludovic Orban a declarat Autostrada Nordului va fi construită.

”Şi vă mai zic încă ceva, cred că în 2008 s-a vorbit de Autostrada Nordului, nu știu dacă sunteți la curent. De fapt, Autostrada Nordului era în continuarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, scopul este de fapt să conecteze Baia Mare cu Suceava, prin Bistrița, Vatra Dornei, actualul Drum Național 18. Şi acum pot să vă spun că așa cum se va realiza drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, la fel se va realiza și această autostradă a Nordului”, a susținut premierul Ludovic Orban.

Proiectul de lege privind noul obiectiv de investiții a fost susținut marți cu 211 de voturi pentru şi o abținere.

  

Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

ziarul de iasi

Related posts

ApaVital a semnat contractul pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în Podu Iloaiei şi Tg. Frumos, proiect finanţat din fonduri europene

Redacția

RAGCL furnizează căldură și apă caldă din această după amiază. Scările de bloc cu datorii uriașe vor fi debranșate începând cu 5 noiembrie (DOC)

Marius Parteni

Rezultate finale Recensământ 2011: Populaţia municipiului Paşcani în scădere pentru prima dată după al doilea război mondial

Marius Parteni
Încarcă...