RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Conducta de gaze în valoare de 220 de milioane de euro între Grecia și Bulgaria își începe operațiunile în această lună

 O conductă de gaz între Grecia și Bulgaria, amânată de mult timp și menită să ajute Sofia să își reducă dependența de gazul rusesc, a fost finalizată și poate începe operațiunile comerciale în această lună, a declarat miercuri ministrul grec al energiei, potrivit Reuters.

Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB), care s-a lovit de mai multe obstacole administrative în ultimii ani, este important pentru securitatea energetică a Bulgariei, căreia i s-a tăiat accesul la gazul rusesc pentru că a refuzat să plătească în ruble după ce Rusia a invadat Ucraina.

Conducta în valoare de 220 de milioane de euro (226 de milioane de dolari) va transporta gazele din orașul Komotini, din nordul Greciei, până la Stara Zagora, în Bulgaria, și va fi conectată la o altă conductă care transportă gaze azere.

În cadrul unei conferințe la Atena, ministrul grec al Energiei, Kostas Skrekas, a declarat că lucrările de construcție au fost finalizate și că se va deplasa vineri la Komotini împreună cu premierul Kyriakos Mitsotakis pentru inaugurarea proiectului.

  

„Poate fi operațional până la sfârșitul acestei luni”, a spus Skrekas. „Acest lucru va asigura cu siguranță multă securitate și mult gaz pentru Bulgaria”.

Premierul Nicolae Ciucă va efectua joi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Topul celor mai bine vândute 15 telefoane mobile din toate timpurile / Pe primele 3 poziții sunt două telefoane Nokia și un Iphone / Nokia 1100 s-a vândut în 250 de milioane de exemplare

Redacția

Serghei Lavrov afirmă că Moscova este pregătită să trimită o misiune la granița dintre Armenia și Azerbaidjan

Redacția

Legea care sancționează deep-fake va fi votată săptămâna viitoare

Redacția
Încarcă...