NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Conducerea Colegiului „Unirea” solicită consilierilor locali bani pentru plata pazei

Situația plății gardianului ce asigură paza instituțiilor de învățământ, este din nou pe masa consilierilor locali. Conducerea Colegiului Tehnic CF ”Unirea” s-a adresat, pentru a doua oară în ultima lună, municipalității pentru a primi finanțare în vederea asigurării pazei pentru corpul B a instituției de învățământ.

 

În adresă se specifică faptul că, în prezent, Asociația de Părinți a colegiului a angajat pentru 10 luni de zile o societate de profil care asigură paza corpului A, în schimbul sumei de 3.000 de lei pe lună. Cei de la CF ”Unirea” explică aleșilor locali că din finanțarea per elev, în sumă totală de 27.000 de lei, o bună parte, 21.000 de lei, se duc pe decontarea navetei.

Cel mai probabil această solicitare va fi discutată în plenul ședinței de CL care va avea loc în această lună, însă sunt slabe speranțe că unitatea de învățământ va primi banii necesari, dat fiind faptul că în trecut astfel de solicitări au fost respinse.

În prezent, elevii Colegiului Tehnic CF ”Unirea” continuă să achite taxa pentru plata pazei către un gardian. Vorbim despre o sumă de 28 lei anual pe elev, ce este încasată prin Asociația de Părinți. Motivația este aceea că unitatea de învățământ nu poate asigura din bugetul propriu aceste cheltuieli, ținând cont și de faptul că unitatea este foarte mare.

„Ne facem foarte atent calculele financiare. Plătim pentru naveta profesorilor, asigurăm plata utilităților și facem investiții din ce bani ne rămân. Este foarte greu să acoperim totul, în condițiile în care avem 1200 elevi și două corpuri de clădire ce trebuie menținute funcționale. Asociația de Părinți ne vine în sprijin”, explică profesor Daniela Orășanu, directorul Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani.

Advertisements
Loading...

Related posts

Reîntâlnire emoționantă, la 40 de ani de la absolvirea liceului Industrial Pașcani

Redacția

Impresii ale elevilor uniriști despre proiectul Erasmus+ care s-a desfășurat în Portugalia

Irina Gherasim

Cum se face școală online într-o comună din Călărași. Învățătorul care s-a adaptat vremurilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site