NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Compania Națională de Investiții construiește o sală de sport în comuna ieșeană Todirești! Contractul este de 1,3 milioane de euro

Din fonduri guvernamentale, va fi construită o sală de sport în comuna Todirești, județul Iași, cu o capacitate de 100 de locuri. Accesul publicului va fi permis la final de săptămână sau în timpul vacanțelor școlare. Oferta constructorului cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Comuna Todirești, județul Iași, va beneficia de fonduri pentru construirea unei săli de sport din satul cu același nume. Finanțarea este garantată de către Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 04.01.2021. Prevederea bugetară a procedurii este de 6.534.491 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro.

„În contextul socio-economic este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă și a activităților școlare în dauna timpului alocat activităților sportive. Astfel, apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii de agrement tot mai diversificate. O sală de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevi și profesorii de educație fizică atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică nu permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcusul anului”, se arată în caietul de sarcini.

Sala de sport este destinată pentru desfășurarea orelor specifice domeniului

Terenul pus la dispoziție de Primăria Todirești are o suprafață de 2.500 de metri pătrați. Regimul de înălțime a clădirii va fi P+1.

  

„Sala de sport propusă se adresează uzului didactic cu posibila utilizare publică în perioadele de vacanță sau la sfârșit de săptămână. Suprafața necesară minimă a terenului pe care se poate amplasa clădirea sălii de sport este de cca. 2.500 mp (pentru a îndeplini condițiile stabilite prin regulamentul general de urbanism). Este dimensionată ținând cont de dimensiunile unui teren de baschet, a unui teren de tenis, un teren de volei cu distanțele de siguranță aferente, o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi, grupuri sanitare pentru public”, se mai arată în documentația procedurii. La parterul clădirii vor fi amenajate terenul de sport, foaier, spațiu de prim-ajutor, depozit de material didactic, vestiar pentru profesor și antrenori, vestiare pentru fete și băieți. La etaj va fi amenajată tribuna cu 102 locuri, vestiar mecanic, centrala de distribuție”, se arată în documentația procedurii.

bzi.ro

Advertisements

Related posts

Post vacant la Primăria Tătăruși

Oana Cordoneanu

Stolniceni Prăjescu: 6 cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie au fost premiate

Oana Cordoneanu

Soluția găsită de Primăria Stolniceni -Prăjescu pentru a-i ajuta pe localnici cu formularele de declarație

Oana Cordoneanu
Încarcă...