NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Comisia Europeană propune o intervenţie de urgenţă pe piaţă pentru a reduce facturile pentru europeni

Comisia Europeană (CE) a propus, miercuri, o intervenţie de urgenţă pe pieţele europene ale energiei pentru a face faţă recentelor creşteri dramatice ale preţurilor, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Astfel, pentru a viza cele mai scumpe ore de consum al energiei electrice, atunci când producția energiei electrice pe bază de gaze naturale are un impact semnificativ asupra prețului, Comisia propune obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5 % în timpul orelor de vârf selectate.

„Statele membre vor trebui să identifice 10 % din totalul de ore, care au cel mai mare preț preconizat, și să reducă cererea în timpul acestor ore de vârf. Comisia propune, de asemenea, ca statele membre să urmărească reducerea cererii globale de energie electrică cu cel puțin 10 % până la 31 martie 2023. Acestea pot alege măsurile adecvate pentru a realiza această reducere a cererii, care pot include compensații financiare”, se precizează în comunicatul CE.

Advertisements

Comunicatul vine la câteva ore după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat măsurile gândite la nivelul Executivului pentru a gestiona creșterea abruptă a prețurilor la energie, dar și principalele realizări ale echipei sale,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 372: Doi oameni au murit, în urma unui atac asupra unui bloc de apartamente din Zaporojie – FOTO-VIDEO

Redacția

Muzicianul disco indian Bappi Lahiri, „Elvis Presley de Bollywood”, a murit la 69 de ani

Redacția

O fetiță de 4 ani și-a îngrijit surorile mai mici. Credea că tatăl lor dormea, însă murise

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site