RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia Europeană a actualizat lista transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă / 129 de companii de zbor, interzise în spaţiul aerian al UE

Comisia Europeană a actualizat lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă, lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicţii de exploatare sau al unor restricţii de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaţionale de siguranţă. În urma actualizării de miercuri, un număr total de 129 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE, compania Fly Baghdad fiind inclusă pe listă, arată comunicatul de presă al executivului european, preluat de News.ro.

Asigurarea celui mai înalt nivel de siguranţă aeriană pentru europeni şi pentru toţi ceilalţi pasageri care călătoresc se află în centrul politicii Comisiei în domeniul siguranţei aviaţiei, mai precizează sursa citată.

Motivul interzicerii companiei Fly Baghdad să efectueze zboruri în uniunea Europeană îl constituie preocupările în materie de siguranţă identificate de Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA). Acestea au condus la decizia de a nu acorda întreprinderii Fly Baghdad o autorizaţie de operator dintr-o ţară terţă (TCO).

Actualizarea reflectă, de asemenea, decizia de a menţine interdicţia impusă transportatorilor aerieni certificaţi în Nepal, având în vedere preocupările continue în materie de siguranţă identificate în timpul unei vizite de evaluare în Nepal în perioada 11-15 septembrie.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Geoană: „Suntem extrem de hotărâţi să ne protejăm aliaţii”. Mesajul transmis ruşilor

Redacția

HotNews.ro vă urează un Crăciun fericit și sărbători frumoase alături de cei dragi!

Redacția

Ciucă: Fermierii români au nevoie de ajutor. Vocea trebuie să le fie ascultată când luăm decizii

Redacția
Încarcă...