NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul ”Unirea”: Centru de robotică pentru elevii pasionați de inteligența artificială

 

Veste bună pentru elevii Colegiului Tehnic CF ”Unirea” Pașcani”! Din această toamnă, la unitatea de învățământ funcționează singurul centru de robotică din zona noastră, destinat pasionaților de inteligență artificială.

Directorul Colegiului Tehnic CF „Unirea” Daniela Orăşanu, ne-a precizat că prin înființarea acestuia, speră să fie elevi pasionați care să participe la  competiții naționale de robotică.

”Un proiect pe care mi l-am dorit de foarte mult timp pentru elevii școlii noastre, este construirea unui centru de robotică, pentru copiii pasionați de inteligența artificială, de construirea de roboți. În această vacanță  am reușit să-l construim de la zero : l-am dotat cu imprimantă 3D, absolut toate echipamentele din centru sunt finanțate prin proiecte europene, videoproiectoare, calculatoare de ultimă generație, pentru programare, pentru că roboții se fac prin programare,prin algoritm, kituri pentru roboți. Sperăm că avem în școală suficient de mulți elevi cu pasiune pentru inteligența artificială, un domeniu foarte ofertant pentru viitor și sperăm să avem produse care să poată merge în concursurile naționale. Probabil că noi vom fi o pată de culoare în competițiile naționale de robotică, pentru că din ceea ce știm doar liceele de informatică și marele colegii naționale participă și au această activitate privind robotica.   Avem elevi cu siguranță pricepuți, sunt olimpici naționali pe domeniul tehnic, avem copii cu rezultate extraordinare pe fizică, informatică și credem că venim în sprijinul lor pentru această pasiune”, ne-a declarat Daniela Orășanu, director Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani”.

Robotica prinde tot mai mult avânt şi în ţara noastră. Limbajele de programare  pot fi învăţate uşor datorită gândirii algoritmice, care e formată la informatică. Roboții și automatizările sunt din ce în ce mai prezente, inclusiv în viața copiilor.

Advertisements
Loading...

Related posts

Ești din Pașcani, Târgu Frumos sau zonele învecinate? Vezi la ce liceu ai intrat

Ema Roman

Acțiune privind traficul de persoane la Colegiul ”Unirea”

Oana Cordoneanu

Șefa de promoție 2015 de la „Miron Costin” a fost admisă cu media 10 la Politehnica București. Liceul pășcănean a primit o diplomă de excelență din partea Universității

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site