NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

13 septembrie: Ziua porților deschise la Secția de Pompieri Pașcani

Bătălia din Dealul Spirii de la București – act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluției de la 1848 și prima afirmare patriotică a calităților morale și de lupta ale ostașilor tinerei armate române moderne.

 

Pompierii au dovedit pe timpul luptei din Dealul Spirii vitejie, curaj şi dibăcie în rezolvarea situaţiilor de luptă, capacitate de rezistenţă şi spirit de sacrificiu în inegala confruntare cu trupele otomane covârşitoare.

Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna ca fiind ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA însă a fost legal oficializată după război, fiind prevăzută prin Legea 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin Hotărârea Guvernului 1490/2004 pentru aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi organizează o serie de manifestări dedicate aniversării a 171 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a „Zilei Pompierilor din România”, după cum urmează:

 În ziua de 13.09.2019 Între orele 09:00 -12:00, va avea loc un Ceremonial de depunere de coroane de flori la mormintele eroilor pompieri (Cimitirul Eternitatea Iaşi, Cimitirul Târgu Frumos şi Cimitirul din satul Sticlăria – comuna Scobinţi); slujbă Te-Deum a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor; şedinţă festivă de înmânare a unor diplome, merite, militarilor din cadrul inspectoratului, care s-au evidenţiat în activitatea profesională.

Între orele 10:00-18:00, va fi organizată “Ziua Porţilor Deschise”, activitate desfăşurată în subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi (Detaşamentul 1 Iaşi, Detaşamentul 2 Iaşi, Secţia de Pompieri Paşcani, Secţia de Pompieri Târgu Frumos), cât şi, în cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Iaşi.

Între orele 10:00 – 18:00, pe esplanada din faţa Complexului Palas – Zona Palatului Culturii, va avea loc o expoziție a autospecialelor și a tehnicii de intervenţie; vor fi efectuate exerciţii demonstrative cu privire la procedeele de descarcerare și acordare a primului ajutor în diferite situaţii; vor fi organizate activități de informare a cetăţenilor și distribuire de materiale specifice campaniilor „R.I.S.C. ” „F.O.C.” și ”Nu tremur la cutremur”, pe esplanada Complexului Palas, în zonele cu afluenţă mare de persoane. De asemenea, persoanelor interesate în vederea participării la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ militar, li se vor prezenta oferta educaţională pentru anul 2020.

Premergător zilei de 13 septembrie la nivelul inspectoratului se desfăşoară diferite competiţii sportive (cros, fotbal, badminton).

De ziua noastră, le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată și îi asigurăm că suntem pregătiți să intervenim în situații de urgență, zi de zi, 24 de ore din 24.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Corala ”Învierea Domnului” a umplut până la refuz Casa de Cultură a Municipiului (VIDEO)

Răzvan Grecu

Biblioteca Municipală asaltată de copii la acţiunile organizate astăzi

Marius Parteni

Canalizare înfundată la blocul V10. Un bătrânel s-a apucat de treabă, sătul de condițiile mizere

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site