NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colectarea fondului şcolii ar putea fi pedepsită cu ÎNCHISOARE de la 6 luni la 2 ani

Colectarea fondului şcolii ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 2 ani, iar pedepsele ajung la 3 ani de închisoare dacă banii sunt ceruţi chiar de membrii consiliului de administraţie al şcolii, potrivit unei iniţiative depuse de deputatul Cornel Comşa, la Camera Deputaţilor.

 

Propunerea legislativă amendează Legea nr. 1/2011 şi prevede că darea sau colectarea de fonduri pentru unităţile de învăţământ, în alte condiţii decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani. Aceste pedepse ar viza asociaţiile de păriniţi.

Iniţiativa prevede sancţiuni mai mari în cazul în care donaţiile sunt cerute chiar de către membrii consiliului de administraţie. Astfel, „solicitarea de către membrii consiliului de administraţie a unităţilor de învăţământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic, a unor sume de bani cu titlu de donaţie sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum şi cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control a persoanelor juridice”, potrivit proiectului de lege.

Citește articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

BZI:Clasamentul scolilor si liceelor unde elevii chiulesc in masa

Redacția

Șase elevi de la „Sadoveanu”, alături de alți tineri au participat în Grecia la proiectul “Equalizer” din cadrul programului Tineret în Acţiune

Redacția

Note bune pentru profesorii păşcăneni la Examenul de Titularizare din acest an

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site