NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coaliția pășește prudent pentru adoptarea, fără scandal, a legilor Justiției

Majoritatea PSD-PNL-UDMR încearcă să treacă fără scandal pachetul de legi pe Justiție, fiind alese în comisia specială persoane fără pete în CV-ul parlamentar.

Gabriel Andronache   lider de grup al PNL FOTO Facebook Grup PNL jpg

Deputatul Gabriel Andronache va coordona lucrările comisiei FOTO Facebook / Grup PNL

Comisia pentru legile Justiției va avea 25 de membri, care au mandat ca în maximum 60 de zile să pună la punct formele finale ale celor trei acte normative, un pachet prioritar al Coaliției, care a și fost criticat până acum de unele organizații ale societății civile, dar și de șeful DNA, Crin Bologa. Cele trei legi pe care le vor avea în analiză și adoptare sunt Legea privind organizarea judiciară, Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor și Legea privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

  

Coaliția a încercat să pornească cu dreptul, adică să aducă în comisie, încă din Biroul de conducere, aleși asupra cărora să nu planeze controverse. Iar acest lucru are loc pentru că la ultima Comisie specială pentru legile Justiției, șefia a fost asigurată de Florin Iordache, autorul OUG 13, dar și alți aleși cunoscuți mai ales pentru mutilarea legislației penale, cum ar fi Eugen Nicolicea și Marton Arpad.

Advertisements

PNL, vioara întâi la Comisia specială

Advertisements

PNL merge pe varianta prudenței și a promovării la conducerea comisiei de oameni fără pete în CV.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rocada pro-rusă pe piața de TV din Moldova. Ilan Șor preia controlul televiziunilor „Primul în Moldova” și „Accent TV” (replicamedia.md)

Redacția

Hoți prinși în fața bancomatului. Unul dintre ei are 12 ani

Redacția

SONDAJ Cum văd locuitorii din Republica Moldova unirea cu România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site