RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Voi iniția demersurile de recunoaștere a zilei de 8 mai ca zi oficială a capitulării Germaniei naziste

Premierul a transmis, cu ocazia Zilei Victoriei aliaților împotriva Germaniei naziste, că va iniția demersurile necesare de recunoaștere a zilei de 8 mai ca data oficială și în România a capitulării Germaniei naziste, alături de partenerii trans-atlantici.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV.ro

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV.ro

Nicolae Ciucă a subliniat că înfrângerea Germaniei naziste, care avea să capituleze oficial în fața forțelor eliberatoare occidentale, la 8 Mai 1945, a însemnat pentru Europa căderea unui regim totalitar, criminal, extremist, care a dus în pragul dezastrului întregul nostru continent.

  

„Sfârșitul războiului a lăsat România dezmembrată, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov și ținută captivă de către Uniunea Sovietică, în blocul comunist, în urma acordului de la Yalta. Căderea Zidului Berlinului a fost oportunitatea istorică a românilor de a-și alege liber soarta și de a reveni, după 45 de ani de totalitarism comunist, în matca de dezvoltare occidentală, acolo unde s-a regăsit mereu vocația sa istorică”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul susține că pentru a reda adevărata simbolistică a capitulării Germaniei naziste va iniția demersurile de recunoaștere a zilei de 8 mai ca data oficială a celebrării și în România,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Oana Gheorghiu, fondatoare ”Dăruieşte Viaţa”: ”Noul spital nu va intra la Administraţia Spitalelor din Bucureşti/ Va fi administrat de statul român şi managementul Spitalului Marie Curie”

Redacția

Un băiețel de 6 ani s-a înecat sub ochii părinților, la scăldat. Sora lui de 7 luni a fost transportată la spital

Redacția

Orban: „Florin Cîţu s-a schimbat foarte mult. Din păcate, nu s-a schimbat în bine”

Redacția
Încarcă...