RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Fermierii români au nevoie de ajutor. Vocea trebuie să le fie ascultată când luăm decizii

Cei doi au vizitat luni o fermă de creştere pui din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, după cum informează Guvernul. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

„Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a afirmat premierul Ciucă.

El a mai spus că sunt necesare proiecte pe termen mediu şi lung care să ajute dezvoltarea în domeniu agriculturii şi a anunţat că împreună cu ministrul Agriculturii a convenit să stabilească un mecanism de dialogare cu fermierii şi agricultorii români.

„Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gorghiu: Este nevoie de măsuri pentru a preveni coruperea funcționarilor publici în cadrul operațiunilor economice internaționale

Redacția

PNL, analiză privind reducerea numărului de secretari de stat din ministere. Decizia va fi luată la nivelul Coaliției

Redacția

Raed Arafat, mesaj de ultimă oră! Starea de urgență nu se prelungește după 15 mai, dacă repectăm următoarele reguli

Redacția
Încarcă...