RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu, după întrevederea cu premierul portughez: „În guvernările colegilor social-democraţi, Portugalia a fost un model de dezvoltare”

„Am avut plăcerea să îl primesc astăzi la Palatul Parlamentului pe premierul Portugaliei, Antonio Costa, un lider european care a demonstrat cum se guvernează pentru oameni şi un prieten al României care nu a ezitat să ne ofere sprijin în contextul războiului din Ucraina. În guvernările colegilor social-democraţi, Portugalia a fost un model de dezvoltare, fiind printre primele state în implementarea planului de redresare. De altfel, ei au primit la ultimele alegeri un sprijin covârşitor din partea cetăţenilor pentru un nou mandat în fruntea guvernului”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că a stabilit cu premierul portughez intensificarea cooperării între România şi Portugalia. „Am stabilit împreună să intensificăm cooperarea pentru a învăţa unii de la alţii şi pentru a dezvolta componenta socială atât de necesară Uniunii Europene”, a adăugat liderul PSD.

Premierul Portugaliei se află în vizită oficială în România. În prima parte a zilei, oficialul portughez s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. Cei doi şefi de Guvern au discutat despre situatia din Ucraina, cât şi despre consolidarea relaţiilor dintre cele două state în mai multe domenii, precum apărarea, sănătatea, educaţia şi agricultura. Premierul portughez şi-a exprimat sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny. Zeci de unităţi au fost închise

Redacția

Ucraina afirmă că a distrus o cantitate “semnificativă” de armament rusesc în recentele atacuri

Redacția

Steagul pe care românii și maghiarii din Covasna s-au certat, peste zece ani, a fost declarat legal de instanță

Redacția
Încarcă...