NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cinteză: Trei-patru bănci ar fi de vânzare, iar două bănci vor să cumpere

Acționarii a trei-patru bănci din România ar fi dispuși să vândă dacă vor primi o ofertă bună de preluare, în timp ce două bănci au anunțat că vor să cumpere instituții de credit de pe piața locală, a declarat directorul Direcției Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

 

Există încă cereri și nu pot să vă spun nume, bănci prezente pe piața românească care doresc să cumpere bănci de pe piața românească. Până nu ni se prezintă un studiu de impact asupra băncii care cumpără nu ne putem pronunța. Pentru 3-4 bănci acționarii și-au arătat disponibilitatea de a vinde dacă vor avea oferte bune“, a spus Cinteză.

Potrivit surselor Profit.ro, una dintre băncile care dorește să facă achiziții este Garanti Bank, filiala celei de-a doua bănci ca mărime din Turcia. Garanti Bank Turcia are ca principal acționar din vara acestui an pe Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a doua mare bancă din Spania.

Citește articolul integral pe Profit.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Enigmă în Pacifc: Cadavru mumificat, găsit la bordul unui iaht care plutea în derivă în ocean

Redacția

Pierdut certificate constatatoare de la sediu profesional și terți Rusu Mihai Ștefănel

Redacția

Povestea maiorul Ignat, care a murit cu mitraliera în mână oprind aproape de unul singur ofensiva germană, în Primul Război Mondial

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site