RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cinci persoane s-au prezentat la audiențele ținute de subprefect la Primăria Pașcani. Una dintre problemele aduse la cunoștință a fost delegarea serviciului de apă-canal către Apavital

Subprefectul județului Iași, Bogdan Abălașei, a ținut astăzi începând cu ora 12.00, audiențe la sediul Primări Pașcani. La discuțiile cu acesta s-au înscris 5 persoane, dintre care 4 cu probleme de fond funciar, iar un pășcănean cu problema contractelor ApaVital, asociațiile de proproetari cât și referendum pentru demiterea primarului Pantazi și a Consiliului Local.

Costinela Ioniță a venit astăzi la audiențele ținute de subprefect pentru că are o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă pentru un titlu de proprietate al unui teren de pe raza municipiului din anul 2010. De atunci și până în momentul de față a făcut nenumărate drumuri la diferite instituții, însă nu s-a rezolvat nimic. Aceasta acuză OCPI ul de faptul că nu își face treaba și că angajații de acolo nu sunt amabili.

O altă persoană care a venit astăzi la audiențe este Ioan Nemțanu care ca și în primul caz are o hotărâre judecătorească definitivă  și irevocabilă din anul 2004 pentru o suprafață de pământ situată în Sodomeni. Aceeași persoană spune că mai are o grădină în gospodăria sa pe care anagajații Primăriei nu vor să o treacă în registrul agricol.

  

Legat de problema ApaVital la Pașcani, în audiențe s-a prezentat Ion Moțatu, unul dintre inițiatorii campaniei de strângere de semnături pentru a desființa hotărârile de consiliu local ce deleagă serviciul pășcănean de apă și canal către societatea din Iași.

Acesta i-a transmis subprefectului faptul că hotărârea de consiliu prin care ApaVital a preluat serviciul pășcănean este ilegală prin prisma faptului că nu s-a făcut un referendum. O altă chestiune discutată a fost cea cu privire la faptul că pășcănenii sunt obligați să se asocieze în Asociații de Proprietari pentru a putea face contracte cu noul operator.

Bogdan Abălașei i-a propus pășcăneanului să facă un memoriu prin care să semnaleze faptul că cele două hotărâri de Consiliu Local au fost aprobate ilegal.

Ion Moțatu i-a mai cerut subprefectului pașii legali pentru a putea face un referendum pentru demiterea primarului și a Consiliului Local.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi un „motor” al economiei

Redacția

Reabilitarea pieţelor din Paşcani şi amenajarea noului cimitir, printre investiţiile pe care păşcănenii le aşteaptă de la edilii locali în 2017

Ema Roman

Concurs de angajare şef serviciu în Administraţia Publică Paşcani

Ema Roman
Încarcă...