NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cinci milioane de pensionari vor avea mai mulți bani din această lună. Creșterea cu 14% a punctului de pensie a intrat în vigoare

Creșterea cu 14% a punctului de pensie intră astăzi în vigoare. Prin urmare, aproximativ cinci milioane de pensionari din România vor avea veniturile mai mari începând cu această lună.

Cu această majorare de 14%, punctul de pensie ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 de lei.

Punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Florin Cîțu declara la sfârșitul lunii iunie, la Digi24, că susține majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, pentru a rămâne bani și pentru investiții. Luna trecută, Florin Cîțu a explicat, tot la Digi24, că scenariul pentru creșterea pensiilor pleacă de la Ministerul Finanțelor, care propune o majorare cu 10 la sută, dar s-ar putea ca premierul să decidă ca această creștere a pensiilor să fie mai mare, pentru că finalmente este o decizie politică.

Pensiile ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie, potrivit unei legi adoptate în guvernarea PSD, dar criza economică determinată de pandemie a făcut imposibilă această creștere, ce ar fi fost oricum dificil de realizat, potrivit specialiștilor, chiar și în condiții de normalitate. 

digi24.ro

Advertisements

Related posts

„Dăruiește din puținul tău”: Opt familii din Pașcani au beneficiat în prag de sărbători de ajutorul semenilor

Teona Gherasim

O șansă în plus pentru fetița infectată cu HIV! Magistrații vor judeca plecarea în Elveția. Mama nu este de găsit

Redacția

28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România

Redacția
Încarcă...