RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Chinezii de la Leapmotor vor construi în Polonia o mașină electrică ieftină, care să concureze Dacia Spring

Compania chineză Leapmotor va construi vehicule electrice cu preţuri accesibile la uzina Tychy din Polonia a partenerului Stellantis, urmând să concureze inclusiv Dacia Spring, au declarat două surse apropiate situaţiei, pentru Reuters, preluată de News.ro.

Mașină electrică T03 a companiei chineze Leapmotor, la salonul auto de la MunchenFoto: Tobias Schwarz / AFP / Profimedia

Leapmotor va deveni astfel unul dintre primii constructori de automobile din China care va începe producţia în Europa, transmite Reuters.

  

Producţia maşinii electrice mici T03 a Leapmotor ar putea începe înainte de sfârşitul lunii iunie, utilizând tehnica SKD, care implică transformarea kiturilor parţial asamblate în vehicule finite, a spus una dintre persoane.

Leapmotor a ales fabrica din Polonia a partenerului său Stellantis, în cadrul unei companii mixte convenită anul trecut.

O mașină electrică accesibilă care să concureze Dacia Spring

Tychy va asigura costuri reduse pentru un produs conceput să fie accesibil pentru o gamă largă de clienţi, a spus a doua sursă.

Ambele surse au refuzat să fie identificate deoarece detaliile nu sunt publice. Un purtător de cuvânt al Stellantis a refuzat să comenteze. Reprezentanţii Leapmotor nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Analiză Deloitte: sectorul imobiliar a fost cel mai activ de pe piața locală de fuziuni și achiziții din 2022. Investitorii strategici continuă să domine piața

Redacția

Contre PSD-PNL pe tema pragului la abuzul în serviciu. „Toți ne așteptam să fie aici Predoiu” / „O greșeală politică majoră”

Redacția

Condamnările cu suspendare nu vor mai fi acordate anumitor infractori, a decis Parlamentul

Redacția
Încarcă...