NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

China reacționează pentru prima dată în cazul jucătoarei Shuai Peng, care l-a acuzat pe un fost vicepremier de agresiune sexuală

China a cerut marţi încetarea “exagerării” şi “politizării” cazului Shuai Peng, într-o reacţie oficială excepţională la acuzaţiile jucătoarei de tenis împotriva unui înalt responsabil al regimului de la Beijing, informează AFP.

Shuai Peng, campioană la Roland Garros în proba de dublu, în 2014, l-a acuzat la începutul lunii noiembrie pe fostul vicepremier Gaoli Zhang că a forţat-o să aibă o relaţie sexuală în urmă cu trei ani.

Până acum, chestionat aproape zilnic, Ministerul chinez de Externe a refuzat în general să comenteze această afacere, afirmând că aceasta nu se încadrează în sfera diplomatică.

Chestionat marţi, în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt Lijian Zhao a reacţionat totuşi la controversa care vizează ţara sa, de la începutul acestei luni.

  

“Cred că unii trebuie să înceteze să exagereze în mod deliberat această chestiune în scopuri ostile şi, mai important, să facă din asta o problemă politică”, a spus oficialul chinez.

Alături de multe vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, mai multe state occidentale, printre care Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie, au cerut autorităţilor de la Beijing să facă lumină în privinţa situaţiei lui Shuai Peng,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Motoare turate și adrenalină la Concursul județean de Karting de la Iași. Printre participanții premiați sunt și două fete din Pașcani, alături de alți băieți din echipaj

Oana Cordoneanu

Rezultatele finale ale sportivilor pășcăneni la Grand Prix – Cupa Moldovei

Redacția

Câștigătorii concursului “Pedalăm în siguranță”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site