NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primăria Pașcani va renova un apartament pe care îl deține, pentru a putea fi pus la dispoziția victimelor violenței domestice

Un apartament cu două camere deținut în zona vale de Primăria Pașcani va fi renovat pentru a putea fi folosit în scopuri sociale. Mai exact pentru cazarea provizorie a victimelor violenței domestice. 

Primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a anunțat în conferința de presă din data de 18 noiembrie 2021, că imobilul ar urma să fie renovat, dotat și transformat în locuință socială pentru persoanele care suferă de violență în familie.

„Nu excelăm pe niciun serviciu social. Mă bucur totuși că de săptămâna viitoare vom avea aceste containere unde să putem primi oamenii străzii. Pe de altă parte sunt și alte servicii sociale care trebuie acoperite. Avem un apartament în zona vale pe care l-am vizitat acum două săptămâni, este un dezastru acolo neimaginabil. În perioada lunilor de iarnă, când se poate lucra la interior, o să intrăm cu oameni acolo să-l amenajăm să facem în așa fel încât măcar pentru cei care suferă de violență în familie, să acoperim această zonă și să îi mutăm acolo. Dar, asta înseamnă că trebuie să îl dotăm cu centrală, calorifere, cu parchet, cu bucătărie, cu paturi, mese, cu tot ce trebuie, să fie o casă normală. Sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct”, a declarat Marius Pintilie.

Reamintim că, la data de 17 noiembrie a avut loc o conferință de presă la Primăria Pașcani, cu reprezentanți ai Consiliului Județean Iași și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. În cadrul acesteia a fost anunțată demararea proiectului prin care vor fi construite două case de tip familial în suburbia Boșteni, unde vor fi mutați copiii de la Centrul Rezidențial „Sfântul Stelian”. Simultan, centrul va fi reabilitat și va deveni centru de zi pentru servicii sociale.

  
Advertisements

Related posts

CFR acordă facilități pentru persoanele cu dizabilități

Redacția

ATENŢIE! Cod galben de polei pe drumurile din Iaşi şi din judeţele învecinate

Redacția

Soluția de spălat geamuri – La ce mai poate fi utilizată

Redacția
Încarcă...