RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ceva fascinant se întâmplă în creierul oamenilor în vârstă care consumă substanțe psihedelice

Drogurile cu efecte psihedelice, precum psilocibina, LSD, MDMA și canabisul, pot ajuta la protejarea creierului de unele aspecte ale îmbătrânirii.

Un studiu recent realizat pe 3.294 de adulți din SUA, cu vârste cuprinse între 42 și 92 de ani, a constatat că cei care au declarat că au folosit un halucinogen de orice fel în ultimul an prezintă mai puține simptome depresive și modificări mai favorabile ale funcțiilor lor cerebrale de ordin superior.

Comparativ cu cei care nu au consumat substanțe psihedelice, cei care au făcut acest lucru au obținut scoruri mai mari la testele efectuate prin telefon care au evaluat raționamentul inductiv, fluența verbală, memoria de lucru, viteza de procesare, schimbarea atenției și controlul inhibitor.

Cu toate acestea, consumatorii de psihedelice nu au obținut scoruri mai bune la memoria episodică, care stochează și recuperează evenimentele cotidiene și care este adesea afectată de demență.

  

Constatările sunt doar observaționale, deci nu pot determina cauza și efectul, și se bazează pe relatări subiective cu doze necontrolate. În plus, studiul nu distinge diferitele tipuri de psihedelice consumate, scrie ScienceAlert.

Psihedelicele au stârnit recent un interes științific tot mai mare

Cu toate acestea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pensia militară, retrasă pentru colaboratorii Securităţii. Proiectul, adoptat tacit de Senat

Redacția

Epavă a unei drone a Armatei Ucraine, găsită între Sulina și Sfântu Gheorghe / Ce spune Ministerul Apărării

Redacția

Mașinile altora: Škoda pregătește un SUV compact pentru piața din India

Redacția
Încarcă...