NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cele mai frumoase sate din Maramureş

Pentru cei care vor să descopere zonele fermecătoare ale României, propunem o listă cu cele mai frumoase sate din Maramureş, care au ajuns celebre în întreaga lume.

Satele din Maramureş au devenit celebre în întreaga lume pentru frumuseţea şi autenticitatea lor datorită peisajelor de basm,simplităţii şi amabilităţii oamenilor, cât şi a tradiţiilor vechi de zeci de ani.

  

Printre cele mai frumoase sate din Maramureş se regăsesc Săpânţa, Vişeul de Sus, Bârsana, Breb şi Preluca Nouă.

Iată care sunt top cinci cele mai frumoase sate din Maramureş, potrivit publicaţiei Life.ro: Săpânţa  Săpânţa este cel mai celebru sat din Maramureş, acest lucru datorându-se Cimitirului Vesel, care reprezintă principalul obiectiv turistic din zonă. Aflată la 18 kilometri de Sighetu Marmaţiei, Săpânţa este, cu siguranţă, unul din cele mai frumoase sate din Maramureş sau poate chiar din întreaga ţară.

Advertisements
Advertisements

 Dacă ajungi la Săpânţa, este păcat să nu vizitezi şi rezervaţia naturală Mlaştina Poiana Brazilor sau Vâltorile din Săpânţa, ce reprezintă nişte construcţii conice făcute din buşteni în care apă captată din râu formează un vârtej puternic. De asemenea, Mănăstirea Peri nu trebuie ratată, aceasta fiind cea mai înaltă biserică din lemn din lume, având 78 de metri.   

Articol integral pe www.adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Locuri de muncă în Germania pentru studenţi

Redacția

Un bărbat de 56 de ani din Iași s-a certat cu vecinii! O femeie a vrut să-i taie gâtul cu un cutter

Redacția

Cardul de sănătate este încă, pentru multe persoane, “ochiul dracului” și un lucru prin care populația poate fi controlată mult mai ușor. Sute de persoane din județ l-au refuzat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site