RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Cele 7 Rugăciuni ale Părintelui Arsenie Boca și zilele săptămânii în care se citesc

Arsenie Boca rugăciune de seară, de dimineață, pentru sănătate, pentru căsătorie și pentru îndeplinirea dorințelor. Iată cele mai puternice rugăciuni

Arsenie Boca este considerat unul dintre cei mai importanți duhovnici din secolul douăzeci, iar rugăciunile sale au dăinuit în timp. Mai multe studii recente au arătat că rugăciunile sunt eficiente nu numai sufletului, ci şi trupului acelora care cred în puterea lor.

„Pacea sufletului aduce pacea trupului. Rugăciunea este cheia raiului, ea deschide porţile harului divin. Rugăciunea este un gaj, o garanţie a imortalităţii, căci cel ce vorbeşte cu Dumnezeu cu toată sinceritatea, devine mai tare ca moartea. Sufletul lui devine nemuritor, iar corpul lui va reînvia în mod glorios” . Acesta este unul dintre citatele celebre ale Părintelui Arsenie Boca.

Rugăciune de seară a Părintelui Arsenie Boca

Dumnezeule veșnice și Împărate a toată făptură,
Cel ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi. Cu lucrul, cu cuvântul, cu gândirea, și curățește,
Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului și a sufletului.
Și-mi da, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, că sculându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Preasfantului Tău nume, în toate zilele vieții mele. Și-mi ajută cu Harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se luptă cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup.
Izbăvește-mă Doamne de gândurile cele deșarte, care mă întinează și de poftele cele rele. Că a Ta este Împărăția, Puterea și Slavă, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin

  

Arsenie Boca rugăciune de dimineață

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi, toată ziua, să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac. Și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Ține.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugăciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer. Că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a intărit în noi că un zid, împietrind inimile noastre și toate impreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămand și fără haină. Si așa risipim în desertăciuni zilele noastre, umiliți și dosăditi pană la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălăsluieste întru noi, impreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră răman pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Că nu ne dăm seamă ce nedesăvarsiti suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi că să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viață Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

Continuarea pe bzi.ro

Related posts

În lumea poveștilor lui Ion Creangă, la Casa de Cultură din Pașcani

Oana Cordoneanu

(VIDEO) Muzeul Literaturii Iași îi invită pe cei mici să-și petreacă timpul în lumea de basm a lui Ion Creangă

Redacția

Opt zile de muzică de calitate la Iaşi, 50 de artişti internaţionali invitaţi. A început Festivalul Classix FOTO/VIDEO

Redacția
Încarcă...