RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

9 lucruri care se întamplă în corpul tău atunci când încetezi să bei cafea

Ce patesti cand renunti la cafea? In primul rand, nimeni nu spune ca ar trebui sa renunti la a bea cafea, obiceiul tau zilnic este probabil mai sanatos decat crezi. Dar, daca banuiti ca beti prea multa cafea sau cofeina si doriti sa reduceti cantitatea, iata ce s-ar putea intampla!

Ai putea slabi

Daca bei mai putina cafea poti economisi bani, precum si calorii. Cercetarile de la Universitatea Duke arata ca consumul zilnic de cofeina in cafea, ceai sau bauturi racoritoare a crescut nivelul zilnic de zahar al participantilor cu aproape 10 la suta, crescand riscul de boli cardiovasculare si obezitate. Chiar daca evitati o multime de zaharuri si grasimi aruncate intr-o latte, doar adaugarea de smantana si zahar la cafeaua de la domiciliu ar putea adauga rapid peste 200 de calorii pe portie. In mod alternativ, eliminarea completa a bauturii preferate indulcita cu zahar ar putea taia sute de calorii din dieta intr-o singura zi. Iata cateva semne ca bei prea multa cafea.

Ai putea castiga in greutate

Ati intampinat vreodata pofte ciudate daca se intampla sa renuntati la doza de cofeina intr-o dimineata? intrucat cafeaua iti poate suprima temporar pofta de mancare, s-ar putea sa cauti inlocuiri incarcati cu grasimi sau cu zahar, mai des decat de obicei odata ce incetezi sa bei ceasca zilnica de cafea. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand se renunta la cofeina si corpul incepe sa caute o solutie rapida de zahar, stimuland glicemia si consumul caloric zilnic.

Ce patesti cand renunti la cafea? Ai putea dormi mai bine

Chiar daca te vei simti obosit pe masura ce corpul tau se adapteaza lipsei de stimulanti cu care este atat de obisnuit, pe termen lung ai putea dormi mai bine odata ce incepi sa adopi un stil de viata fara cafeina, mai ales daca esti obisnuit sa bei cafea dupa-amiaza sau seara. Un studiu publicat in Journal of Clinical Sleep Medicine a descoperit ca aportul de cofeina chiar si cu sase ore inainte de culcare poate perturba ciclul de somn al unei persoane in acea noapte, potrivit Business Insider.

  

Ai putea avea dureri de cap mai frecvente

Fiecare iubitor de cafea se confrunta cu dureri de cap daca nu isi bea cafeaua dimineata. Cand incetati sa beti cafea, va privati organismul de adrenalina si dopamina, hormoni care actioneaza ca stimulenti naturali si va mentin treji. in schimb, o inundatie de adenozina – un hormon responsabil de odihna si oboseala – apare, provocand o modificare a chimiei creierului care duce la o durere de cap. Pentru a reduce durerea, nu renuntati brusc la cafea: reduceti aportul doar o data la doua sau trei zile.

Ce patesti cand renunti la cafea? Te-ai putea simti rau

Durerile de cap nu sunt singurul simptom dureros al renuntarii la cofeina. Cei care nu mai consuma cafea au raportat reactii adverse precum depresie, anxietate, ameteli, simptome asemanatoare gripei, insomnie, iritabilitate, modificari de dispozitie si slabiciune. Iata vestea buna: nu va veti simti asa pentru totdeauna. Expertii spun ca majoritatea simptomelor fizice ale renuntarii cofeinei vor trece dupa primele doua zile, in timp ce restul reactiilor adverse nu va dura mai mult de o saptamana sau doua.

Ai putea avea lipsa de antioxidanti

Cafeaua este principala sursa de antioxidanti din dieta, potrivit cercetarilor de la Universitatea din Scranton. Numeroase studii au descoperit ca a bea mai mult de trei cani de cafea pe zi ar putea scadea riscul de cancerul, Parkinson etc. Din pacate, este de la sine inteles ca, daca veti reduce cafeaua, veti pierde si beneficiile pentru sanatate. Din fericire, nu este greu sa compensezi consumul tau obisnuit de cafea, inlocuindu-l cu ceai bogat in antioxidanti, fructe si legume.

Ati putea avea dificultati in concentrare

Oboseala si iritabilitatea sunt doua efecte secundare ale unei diete fara cafea, care contribuie, de asemenea, la lipsa de concentrare. Pentru a contracara pierderea concentrarii, incercati sa mestecati guma de menta pentru a va mentine creierul alert. Cand participantii au facut acest lucru intr-un studiu publicat in British Journal of Psychology, au avut timpi de reactie mai rapizi. in plus, dupa doar o saptamana fara cofeina, veti constata ca productivitatea dvs. a crescut.

Ce patesti cand renunti la cafea? Ai putea deveni constipat

Cofeina mentine lucrurile in miscare in intestinele noastre, motiv pentru care va puteti simti constipati cand incetati sa va beti cafeaua. insa nu va temeti, exista o multime de alte modalitati de a va putea duce regulat excursiile la baie: mancati multa fibra (care se gaseste in cereale integrale, legume si fasole), beti multa apa si faceti exercitii fizice in mod regulat.

Te-ai putea simti mai calm

Deoarece cofeina este un stimulent, creste in mod natural niveluri de adrenalina si hormoni de stres din corpul tau. Dintre cofeina te va face sa te simti mai putin stresat si nelinistit.

bzi

Related posts

Medic de familie din Iaşi: “Situaţia e gravă. Niciun coleg tânăr nu mai alege această specialitate”. Protestele doctorilor continuă

Redacția

După ziua cu cele mai puține cazuri, numărul infecțiilor cu coronavirus crește din nou. Bilanțul ajunge la 19.669

Redacția

Ce bacterii periculoase au fost descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Redacția
Încarcă...