RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

CEDO a condamnat Polonia să plătească despăgubiri unor tadjici întorși de la graniță

Polonia a fost condamnată joi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) după ce poliţiştii de frontieră polonezi au refuzat să înregistreze cererile de azil a patru tadjici, în ciuda faptului că au spus că riscă „persecuţii politice” în ţara lor, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Graniceri poloneziFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

CEDO a constatat mai multe încălcări ale Convenţiei europene pentru protecţia drepturilor omului, în special articolul 3 (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante) şi articolul 4 din Protocolul nr. 4 (interzicerea expulzărilor colective ale străinilor), conform unui comunicat al Curţii.

  

Ca urmare, Polonia va trebui să plătească 13.000 de euro fiecăruia dintre cei patru solicitanţi, care s-au născut în 1958, 1977, 1981 şi 1983. Între decembrie 2016 şi februarie 2017, aceştia au făcut “încercări repetate de a intra în Polonia” la un punct de trecere a frontierei poloneze de la graniţa cu Ucraina.

La fiecare dintre aceste încercări, „după ce au vorbit cu poliţiştii de frontieră”, au fost întorşi din drum „şi returnaţi în Ucraina”, a precizat instanţa.

Tadjicii s-au plâns că în Ucraina exista riscul să fie trimiși înapoi în Tadjikistan

Reclamanţii – dintre care unul dorea să se alăture soţiei şi celor doi copii care au putut solicita protecţie internaţională în Polonia – s-au plâns că au fost returnaţi în Ucraina,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ludovic Orban: Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat

Redacția

Polonia a livrat „mai multe” avioane de luptă MiG-29 Ucrainei

Redacția

Cade primul cap de lider politic după tragedia de la Crevedia. Luptele ascunse din interiorul PSD

Redacția
Încarcă...