RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Arme de foc ale unei celule Hamas care intenționa să comită atacuri în Europa, descoperite în BULGARIA

Autoritățile germane au contribuit la depistarea în sudul Bulgariei a unui depozit de armament al unei celule a grupului militant palestinian Hamas, pe fondul suspiciunilor privind intențiile de comitere a unor atentate împotriva obiectivelor evreiești din Europa.

Patru militanți Hamas au fost arestați în Germania și Olanda în decembrie 2023. Indivizii sunt suspectați că intenționau să comită atacuri teroriste la obiective evreiești din țări europene.

În cadrul investigației, în telefonul unuia dintre suspecți au fost depistate imagini cu arme de foc și muniție, au declarat oficiali din cadrul Oficiului german pentru Combaterea Infracționalității Organizate (BKA), citați de publicația germană Der Spiegel.

Autoritățile germane au contactat la jumătatea lunii martie omologii din Bulgaria, iar pe 28 martie a fost descoperit un depozit de armament în regiunea bulgară Iambol. Este vorba de o armă automată, de două arme semiautomate, de opt pistoale, de un proiectil antitanc, de cartușe, detonatoare și praf de pușcă. Proprietarul garajului în care au fost găsite armele a fost arestat de serviciile de securitate bulgare, conform site-ului bulgar Novinite.com.

  

Cei trei islamiști arestați în decembrie în Germania și complicele acestora capturat în Olanda fac parte dintr-o celulă a organizației militante palestiniene Hamas activă în Liban.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Certificatul verde, obligatoriu în mijloacele de transport în comun din Italia. Care sunt excepţiile

Redacția

FOTO | O garsonieră de 7 metri pătrați, scoasă la vânzare pentru 50.000 de lire. Cuptorul cu microunde este incorporat în pat

Redacția

O româncă din Galaţi poate deveni miliardară după divorțul de soțul său, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori de pe Wall Street. S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani, când încă el nu devenise celebru

Redacția
Încarcă...