NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: -35 de grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 35 de grade Celsius, a fost înregistrată, joi dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Braşov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius.

Specialiştii au anunţat că, până vineri dimineaţă, România se află sub informare de ger.  

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo din Întorsura Buzăului a declarat că noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasă, înainte de miezul nopţii termometrele indicând minus 30 de grade Celsius, temperatura continuând să scadă de la o oră la alta până la minus 35 de grade Celsius, în jurul orei 7.00, arată Mediafax. Potrivit acestuia, minima înregistrată joi dimineaţă la staţia meteo din Întorsura Buzăului este cu doar un grad Celsius mai mică decât minima absolută, de minus 36 grade Celsius, consemnată de când se fac măsurători în localitate şi măsurată în februarie 2005.

  

Temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat şi în Transilvania, minimele dimineţii variind între minus 33 de grade Cesius la Braşov şi minus 30 de grade în localitatea Făgăraş din judeţul Braşov, în timp ce în judeţul Harghita cel mai frig, minus 29 de grade Celsius, a fost la Miercurea Ciuc, la Joseni au fost minus 27 de grade Celsius. Cel mai cald, minus 21 de grade Celsius, a fost la Odorheiu Secuiesc. În judeţul Sibiu, temperaturile minime ale dimineţii de joi au fost cuprinse între minus 26 de grade Celsius la Dumbrăviţa şi minus 22 de grade la Boiţa, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 22 de grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, minus 16 grade, la Târnăveni-Bobohalma.

În judeţul Alba, cel mai frig a fost la Blaj, unde termometrele de la staţia meteo au măsurat, înainte de ora 8.00, minus 22 de grade Celsius. România sub informare de ger Până vineri la ora 10.00, România se află sub o informare de vreme deosebit de rece. Meteorologii au anunţat că vremea va fi geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade. Mai multe ştiri pe aceeaşi temă: METEO A fost emisă informare de ger şi vânt, valabilă de marţi până vineri. Minimele vor scădea până la -25 de grade Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ger şi vânt, valabilă de marţi până vineri pentru toată ţara.

Specialiştii au anunţat temperaturi minime de minus 25 de grade. METEO Ger şi ninsori în următoarele două săptămâni Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 – 18 ianuarie, potrivit căreia, în această săptămână vremea se va răci semnificativ, devenind geroasă, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească. Specialiştii au anunţat că vom mai avea parte de precipitaţii, în special în perioada 10 – 13 ianuarie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor.

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Nebunie totală la vămile din România: Aproape 90.000 de oameni au trecut granițele, doar 28 au fost refuzați

Redacția

Accident pe trecerea de pietoni în faţa spitalului Sfânta Maria din Iași

Redacția

Tânără salvată de un client milos din mâinile unui proxenet care îi aducea peste 30 de clienţi pe zi. Sora fetei a trăit o experienţă şi mai dramatică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site