NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ce spune ministrul Agriculturii despre majorarea preţului cartofilor: O situaţie normală

 

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marţi, la Galeşu, în judeţul Constanţa, că majorarea pe piaţă a preţului cartofilor este una normală şi îi îndeamnă pe cumpărători să aleagă soiul românesc, „chiar dacă este puţin mai sus ca preţ”.

  

 

„Oscilaţia aceasta de preţuri este generată de piaţă şi fiecare dintre noi interpretăm în chei diferite. Eu interpretez ca o situaţie normală ca preţurile să oscileze în piaţă. Sigur, nu în amplitudini mari, dar sunt legate şi de calitatea produsului. (…) Eu verific piaţa şi v-aş ruga să înţelegeţi că sunt mai tot timpul în contact cu realitatea”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea, creşterea preţului cartofilor.

Acesta i-a îndemnat pe cumpărători să aleagă cartoful românesc, chiar dacă este mai scump, din respect pentru producătorii locali. „Produsul românesc este de mai bună calitate şi îl prefer tot timpul chiar dacă este puţin mai sus ca preţ. Şi facem un serviciu când consumăm produse româneşti, ştiind că sunt foarte bune. Şi, din respect pentru producători, ar trebui să ne îndreptăm spre aceste zone şi spre producătorii care realizează asemenea produse”, a declarat el. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, marţi, în judeţul Constanţa, pentru a participa la inaugurarea staţiei de pompare Galeşu, care a fost retehnologizată şi urmează să utilizeze apă din Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Electroputere VFU Pașcani câștigă licitația STB pentru 40 + 60 tramvaie

Oana Cordoneanu

Bogdan Alexa a reprezentat ANRSC la conferința comercială “Termoficarea centralizată – pași spre viitor”, organizată în Iași

Marius Parteni

Noi fonduri pentru restituirea taxei auto. Vă veți primi banii înapoi, „până la ultimul leu”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site