RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce se întâmplă atunci când stelele neutronice se ciocnesc?

Atunci când se prăbușesc, stelele pot lăsa în urmă rămășițe incredibil de dense, dar relativ mici și reci, numite stele neutronice. Dacă două stele se prăbușesc în imediata apropiere, stelele de neutroni binare rămase intră în spirală și, în cele din urmă, se ciocnesc, iar interfața în care cele două stele încep să fuzioneze devine incredibil de fierbinte.

Noile simulări ale acestor evenimente arată că neutrinii fierbinți – particule minuscule, în esență fără masă, care interacționează rareori cu altă materie – care sunt creați în timpul coliziunii pot fi prinși pentru scurt timp la aceste interfețe și rămân în dezechilibru cu nucleele reci ale stelelor care fuzionează timp de 2 până la 3 milisecunde.

În acest interval de timp, simulările arată că neutrinii pot interacționa slab cu materia stelelor, ajutând la readucerea particulelor la echilibru și oferind noi informații despre fizica acestor evenimente puternice.

O lucrare care descrie simulările, realizată de o echipă de cercetători condusă de fizicieni de la Penn State, a apărut în revista Physical Reviews Letters.

  

„Pentru prima dată în 2017, am observat aici, pe Pământ, semnale de diferite tipuri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Când va avea loc rocada guvernamentală? Nicolae Ciucă: ”Nu pe 24, că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, puțin mai încolo”, spune premierul care susține și că în coaliție nu există discuții despre amânarea rocadei

Redacția

Gestul făcut de Lionel Messi înainte de plecarea de la FC Barcelona

Redacția

VIDEO Zelenski: „Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată. De dragul vieţii. Le mulţumesc tuturor partenerilor”

Redacția
Încarcă...