RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Condamnările cu suspendare nu vor mai fi acordate anumitor infractori, a decis Parlamentul

Pedepse mai mari pentru violatori, pedofili şi traficanţi de persoane ar trebui să existe. Este decizia luată astăzi de Parlament prin care cei condamnaţi pentru astfel de infracţiuni nu vor mai primi sentinţe cu suspendare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atunci vor ajunge direct în spatele gratiilor. 

Trebuie să spunem în primul rând că sunt modificate limitele inferioare ale pedepselor astfel încât agresorii sexuali să nu mai primească, așa cum se întâmplă de multe ori, condamnări cu suspendare.

Noile prevederi ar urma să impună o creștere a limitelor inferioare ale pedepselor după cum urmează:

Se pot acorda condamnări de la 5 la 10 ani pentru viol, de la 7 la 12 ani pentru viol cu victimă minoră, de la 9 la 18 ani pentru viol urmat de moartea victimei, de la 5 la 10 ani pentru traficul de persoane și de la 2 la 9 ani pentru raport sexual cu un copil care are până în 14 ani.

  

OBSERVATOR

Related posts

LIVE Război în Ucraina, ziua 522: Moscova a fost atacată cu drone azi-noapte / Arabia Saudită va găzdui un summit privind Ucraina / Polonia se teme de un atac hidrid dinspre Belarus

Redacția

Geoană, despre războiul din Ucraina: Următoarele câteva săptămâni vor fi determinante pentru cursul acestui război de lungă durată

Redacția

Băiețel de 2 ani călcat cu mașina în curte și ucis de concubinul bunicii

Redacția
Încarcă...