RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ce reprezintă litera ”i” din cuvântul “iPhone”?

Simbolul a fost folosit pentru prima dată în anul 1998, pentru a denumi produsul “iMac”.

 

Cele mai multe dintre produsele Apple sunt recunoscute după iniţiala “i”. Fie că vorbim de iMac, iPod, iPhone sau iPad, prefixul este omniprezent pe piaţă începând cu lansarea lui iMac, în anul 1998. Ce reprezintă, însă, această literă?

  

La evenimentul un eveniment organizat de Apple în 1998, Steve Jobs a făcut public produsul iMac. Tot atunci, antreprenorul american a explicat care este semnificaţia numelui dispozitivului pe care l-a creat. “iMac simbolizează legătura dintre fascinantul internet şi simplitatea lui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”.

În cadrul aceleiaşi prezentări, Jobs a mai explicat că litera “i” înseamnă şi “individualitate”, “instruire”, “informare” şi “inspiraţie”. Dat fiind faptul că aceşti termeni nu se află în strictă legătură cu internetul, unele voci susţin că, în acel moment, Apple nu s-a gândit neapărat la acest domeniu, atunci când au ales numele produsului iPod.

De la lansarea primului iPhone, în anul 2007, iniţiala “i” a mai fost folosită pentru a denumi dispozitive Apple. În acest sens, avem ca exemple iWatch-ul sau iTV-ul.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Mormantul lui Lazar de langa Ierusalim trece prin lucrari ample de restaurare. Ce au descoperit arheologii sub pietre

Redacția

Pierdut chitanțier firmă Auto Total

Redacția

Cât sânge există în corpul uman

Redacția
Încarcă...