RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce ne așteaptă la iarnă? Șefa Comisiei Europene: Cu cât economisim mai repede și mai mult, cu atât vom fi mai în siguranță. Trebuie să ne pregătim pentru o întrerupere chiar completă a aprovizionării cu gaze rusești

​Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune, într-un interviu acordat în exclusivitate HotNews.ro, că trebuie să ne pregătim pentru o întrerupere chiar completă a aprovizionării cu gaze rusești și că, „cu cât economisim mai repede și mai mult, cu atât vom fi mai în siguranță”. Ce ne așteaptă în acestă iarnă? Prețurile au crescut și vor rămâne ridicate, afirmă șefa Comisiei Europene.

Ursula von der LeyenFoto: Valeria Mongelli/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

​Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns marți la un acord asupra planului de urgență privind reducerea consumului de gaze naturale al blocului comunitar, într-o tentativă de a atenua impactul unei eventuale sistări complete a furnizării de gaze rusești. Planul prevede o reducere voluntară de 15% a consumului de gaz de către statele membre între lunile august și martie 2023.

  

Temerile că Rusia ar putea sista complet exporturile de gaze către Uniunea Europeană s-au accentuat luna aceasta după ce Gazprom a anunțat în 11 iulie că oprește gazoductul Nord Stream 1 folosit pentru aprovizionarea Germaniei pentru lucrări de mentenanță. Gazoductul Nord Stream 1 transportă 55 de miliarde de metri cubi (bcm) de gaz pe an din Rusia către Germania pe sub Marea Baltică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primăria Sectorului 1, amendă de 475.000 de lei pentru societatea Central District 4 Elemente care a defrișat ilegal 47 de arbori pentru proiectul imobiliar „Lagoon City”

Redacția

Supravieţuitori ai Holocaustului, decoraţi de preşedintele Iohannis

Redacția

În România nu vor fi construite garduri la frontiere. Proiectul pilot cu CE, unul de bune practici | SURSE

Redacția
Încarcă...