RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce direcții a trasat Macron în prima conferință oficială despre Gabriel Attal, noul său premier și planurile Executivului/ Cum ar ajunge Franța ”mai puternică și mai echitabilă”

Marți, 16 ianuarie, președintele Emmanuel Macron a organizat o mare conferință de presă, à la „de Gaulle”, pentru a prezenta principalele direcții de acțiune pe care el și noul său prim-ministru, Gabriel Attal, intenționează să le adopte pentru a relansa un cincinal șovăitor, cu scopul de a se adresa cât mai multor oameni la o oră de maximă audiență, relatează France Info.

În discursul său introductiv, președintele Macron a declarat că dorește să „facă Franța mai puternică și mai echitabilă”. El a anunțat, în special, introducerea unui nou „concediu de naștere” care să înlocuiască actualul concediu parental, care ar urma să dureze șase luni pentru fiecare părinte. De asemenea, el a promis un „plan major” de combatere a infertilității „atât pentru bărbați, cât și pentru femei”, „pentru a permite [un] rearmament demografic” și pentru a combate scăderea natalității.

Anunțuri despre școli. Președintele Franței a anunțat, de asemenea, o serie de măsuri privind școlile: reglementarea utilizării ecranelor de către copiii mici, reformarea educației civice cu o oră începând din clasa a V-a, revenirea istoriei artei în licee și introducerea unei ceremonii de absolvire la sfârșitul anului în licee.

Operațiuni împotriva traficului de droguri. Șeful statului a anunțat „o creștere a numărului de operațiuni împotriva traficanților de droguri”.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Poliția canadiană intervine pentru a redeschide mai multe artere frontaliere strategice între Statele Unite şi Canada, după ce acestea au fost blocate de manifestanţii camionagii care se opun măsurilor sanitare

Redacția

Culise. Ședință cu scântei a PNL. Ministrul Finanțelor, luat la rost de colegi

Redacția

Atac „excepţional prin densitatea sa” al Rusiei asupra Kievului / Ucraina susţine că toate rachetele au fost doborâte, între care șase rachete hipersonice Kinjal

Redacția
Încarcă...