RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce ar vrea trotinetiștii din jungla traficului bucureștean să se schimbe pentru a se încheia conflictul clasic șofer-trotinetă-pieton

​Mai multe piste pentru trotinete și biciclete, prioritate în trafic pentru vehiculele pe două roți, teste de legislație și cască obligatorie pentru trotinetiști. Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile pe care mai mulți tineri din București care folosesc trotineta electrică, intervievați de HotNews.ro, le au pentru a se îmbunătăți coabitatea în trafic dintre șoferi, pietoni și trotinetiști.

În aprilie 2019, un nou serviciu de deplasare alternativă în oraș ajungea în București, spre bucuria celor care s-au săturat să-și piardă vremea în mașină, în drum spre birou sau înapoi spre casă – trotineta electrică.

Wolf-E a fost primul serviciu care s-a lansat în România, urmat apoi de Lime. În prezent, în București sunt încă cinci companii care închiriază trotinete electrice (Splash, Melc, Flow, Uber, Bolt) și peste 2500 de astfel de mijloace de transport.

Foarte mulți tineri, dar nu numai, s-au îndrăgostit de acest mijloc de transport pentru că este foarte practic și oferă posibilitatea deplasării rapide prin haosul de pe străzile Capitalei. În plus este și un serviciu în general ieftin: plătești în jur de 60 de bani pe kilometru. Trotinetele pot merge cu o viteză de cel mult 25 de kilometri pe oră.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rafila: Primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut / Ne străduim să menținem școlile deschise

Redacția

Şi dacă moare Putin sau Zelenski? Patru scenarii extreme schițate de americani într-unul din documentele scurse de la Pentagon

Redacția

Rafila spune că vrea ca azilele de bătrâni să ajungă să fie considerate secții exterioare ale spitalelor de psihiatrie

Redacția
Încarcă...